Közlekedési baleset

2022.02.11. 18:51

Három autó ütközött a hírhedt szombathelyi kereszteződésben - fotók

Pénteken késő délután személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Csaba út és a 86-87-es utak közös, várost elkerülő szakaszának kereszteződésében.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Egy Volkswagen vezetője akart a Csaba útról balra, az elkerülő útra kanyarodni, de elmondása szerint mikor körülnézett, épp a jármű A-oszlopa kitakarta az érkező autót, így nem vette észre, hogy neki balról egy Toyota érkezik a védett úton. A Toyota vezetője megpróbálta elkerülni a balesetet, de ez nem sikerült, az ütközés után átsodródott a szembejövő sávba, ahol ütközött egy szemből érkező Skodával. A balesetben a vétlen Toyota vezetője megsérült, a mentők kézsérülése miatt kórházba szállították. A mentés és a helyszínelés idejére több sávot is le kellett zárni az érintett útszakaszon.

 

 

 

A Volkswagen vezetője elismerte, hogy hibázott, többször is bocsánatot kért a baleset okozása miatt.

 

Ebben a kereszteződésben rengeteg hasonló baleset történik. Számtalanszor adtuk már hírt innét súlyos sérüléssel és halállal végződött ütközésről is. Többször felhívtuk rá a figyelmet, hogy nagyon egyszerűen, a balra kanyarodás megtiltásával biztonságossá lehetne tenni ezt a kereszteződést. Ugyanilyen balesetek szinte heti rendszerességgel történnek az innét nem sokkal távolabb lévő bevásárlóközpontok parkolójának kihajtójánál is, ahol szintén a balra kanyarodás megtiltása jelentené a leghatékonyabb megoldást, ami a forgalmat is gyorsítaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában