Tárgyalás

2022.02.03. 12:00

Hosszan tárgyalták a költségvetést Vépen, szoros az idei büdzsé

Hosszan tárgyalták a költségvetés előirányzatait, több bizonytalan pontja van még az idei büdzsének. Benyújtandó pályázatok is témát adtak Vép és Bozzai képviselőinek a múlt heti testületi ülésen.

Tóth Kata

Pozitívum: 91 milliós fejlesztési kiadással számol a város

Forrás: Unger Tamás

A mindkét önkormányzatot érintő költségvetési előterjesztés hivatalra, valamint az óvodára és bölcsődére vonatkozó részét Eredicsné Horváth Lenke ismertette. A dolgozók tíz-, illetve húszszázalékos béremelése szerepel a kiadási oldalon. A dologi oldalon pluszterhet a beruházási kiadások jelentenek a két intézményre vonatkozóan.

 

 Bizonytalan tétel még a bölcsőde: még csak három hónapja üzemel, így kevés a tapasztalat a várható éves költségek megállapítására. Szűkös a költségvetés, tartalékkal nem tudnak tervezni – összegzett a pénzügyiosztály-vezető. Azt már Kovács Péter polgármester jelezte: évek óta nem kértek Bozzaitól hozzájárulást a vépi költségvetéshez, az idén 2,5 millió forintra tartanak igényt a közösen végzett feladatokhoz. A költségvetést részletesebben tárgyalták a képviselők Vépre vonatkozóan. Ott a tervezésnél kalkulálni kellett azzal, hogy az 1. számú körzet háziorvos nélkül maradt. Dr. Csanaki Miklós helyettesítő orvossal kötött megállapodást az önkormányzat. 

 

Az ellátás finanszírozása jelentős költség, ha pedig az önkormányzathoz kerül a másik körzet is, az további terhet jelent. A beruházások között a gyermekorvosi rendelő felújítására már megérkezett a mintegy 21 millió forint; 1,6 millió érkezett az egyház javára – abból az orgonát újítják fel. Összegzésül pozitívum, hogy a sok nehézség és bizonytalanság ellenére 91 milliós fejlesztési kiadással számol a város. 

 

A Magyar falu programban meghirdetett kommunális eszköz beszerzésére, önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére pályázatokat is benyújt az önkormányzat – erről döntött a testület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában