Jótékonysági est

2022.02.28. 15:30

Jótékonysági estet tartott a százéves Evangélikus Templomért Alapítvány szombaton Szombathelyen - fotók

Jótékonysági estet tartott a százéves Evangélikus Templomért Alapítvány szombaton. Menyes Gyula parókus lelkész hangsúlyozta: még az olyan vészterhes napokban, mint a mostaniak is, szükség van humorra és derűre.

Cseh-Egyed Bernadett

Menyes Gyula parókus lelkész hangsúlyozta, a mostani vészterhes napokban is szükség van a humorra, a derűre

Forrás: Cseh Gábor

Az evangélikus templom külső-belső felújítása, karbantartása, környezetének rendben tartása a fő küldetése az Evangélikus Templomért Alapítványnak. A szervezet egyrészt pályázatokból, másrészt az adó egy százalékának felajánlásaiból befolyt összeget fordítja e célra. Így sikerült például a közelmúltban kijavítani a megrongálódott kutat, a jövőbeni tervek között pedig a karzat megerősítése is szerepel. A koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után jótékonysági estet szerveztek szombaton a Szombathelyi Egyházközség gyülekezeti termében. Heitler András kuratóriumi elnök az elmúlt napok történéseinek fényében azt a kérdést tette fel beszédében: számít-e mindez most valamit? 

 

 

 

– Úgy gondolom, sokat, hiszen ezzel az egyszerű cselekedettel: zenével, tánccal, verssel, komoly és vidám történetekkel, mégiscsak valami fontosat teszünk. Hiszem, egy nagy történet, egy nagy terv részesei vagyunk – fogalmazott, majd Luther Mártont idézte: „Ha azt képzelném, hogy az Úristen nem érti a tréfát, nem is akarnék a mennybe jutni!” – Igenis van létjogosultsága a jókedvnek, derűnek, vidámságnak – folytatta Menyes Gyula parókus lelkész, majd hozzátette: – csak alázatot és szeretet megélni képes ember képes az Isten szerinti humorra. – Ha megbarátkozunk a bennünk lévő humusszal, eljutunk a humorig.

 

 Aki tudatában van a mulandóságnak, az képes az önfeledt, Istentől való humorra – húzta alá. Beszéde végén pedig azt tanácsolta: – Ne vegyük túlságosan komolyan magunkat, inkább legyünk vidámak, a világnak hús-vér emberekre van szüksége általunk. Az előadások sorát a kamarazenekar nyitotta, majd egy vers és egy mese is elhangzott. Felcsendültek továbbá tréfás táncnóták, Menyes Gyula pedig először az egyház, majd a saját életéből osztott meg vidám történeteket. A programot néptáncbemutató, majd szeretetvendégség zárta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában