Átadó

2022.02.22. 14:00

Kormánytámogatásból épülhetett meg Magyarszombatfa szennyvíztisztítója

Ünnepélyes keretek között adták át a település új szennyvíztisztítóját. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Albert Attila polgármester is.

Tóth Judit

Maszlavér László, V. Németh Zsolt, Albert Attila, Tamaskó Gábor Tamás, Cselovszki Zoltán és Gergócs Miklós az avatón

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Három őrségi településen – Ispánkon, Magyarszombatfán és Szalafőn – vált szükségessé a szennyvíztisztító rendszer átalakítása, mert a 2002-ben kiépített hálózat tönkrement. A nagyszabású beruházáshoz kellett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárása. A támogatásnak köszönhetően Szalafő és Ispánk egy új nyomott rendszerrel az őriszentpéteri tisztítóba vezeti a szennyvizét, Magyarszombatfa pedig a meglévő szennyvíztisztítója teljes megújításával hidalta át a problémát.

 

 Ehhez mintegy 180 millió forintos kormányzati támogatás érkezett a településre. Az új szennyvíztisztító létesítményt a régi telep területén alakították ki. A szennyvíztisztítási technológia biztosítja a hatósági előírásoknak teljes mértékben megfelelő tisztított szennyvízminőséget. A technológia automatikus üzemű, nem igényel állandó kezelői jelenlétet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában