Felújítás

2022.02.11. 13:00

Már bontják az állványokat, célegyenesben a felújítás - A Nagyboldogasszony-templomot hamarosan újra felszentelik

Húsz év után végéhez közeleg a szentgotthárdi barokk stílusú Nagyboldogasszonytemplom felújítása. A monumentális épületben már bontják az állványokat, és hamarosan újra felszentelik a templomot.

Tóth Judit

Teljesen megújult húsz év alatt az épület

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

– A templomunkban egyre nagyobb a fény. Ahogy sorra kerülnek ki az állványok, úgy lesz egyre nagyobb a világosság – mondta elöljáróban Bodorkós Imre plébános. Megtudtuk azt is, hogy a templom felújítását éppen húsz éve kezdték el, a munkálatok kisebb-nagyobb szünetekkel zajlottak az elmúlt két évtizedben. Először a tetőszerkezetet és a héjazatot újították meg, majd külső renoválás történt. 

Bodorkós Imre mutatja: a látvány önmagáért beszél 

Forrás: Szendi / Szendi Péter

Erre nagy szükség volt, hiszen a templom a 18. század második felében épült. A belső felújítás 2012 környékén kezdődött, legelőször a szentély és a kórus feletti rész készült el. A beruházás elsősorban kormányzati támogatásból valósult meg, ebben nagy szerepe volt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek és Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószólónak. A szentgotthárdi önkormányzat és a hívek is hozzájárultak az épület megújulásához. 

 

A templomot 1779. március 16-án szentelték fel, ezt a dátumot az újraszentelés során is figyelembe veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában