Időjárás

2022.02.24. 07:58

Napos, felhős időjárás várható csütörtökön Vas megyében

Csapadék nem valószínű megyénkben.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a főleg Tiszántúlon képződött köd feloszlik, túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő valószínű. Napközben nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. A délire forduló szél a Dunántúlon megélénkülhet, északnyugati megyéinkben meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb. Késő estére általában 3, 9 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten néhol már fagyhat is. 

Forrás: OMSZ

Vas megyében nem valószínű csapadék. Napos, változóan felhős időre készülhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15-, az éjszaka várható hőmérséklet -3 és 7 fok közt alakul.  

 

Orvosmeteorológia 

 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A melegfrontra érzékenyekre gyakorolhat kifejezettebb stresszt az időjárás. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus) is - írja a köpönyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában