Időjárás

2022.02.07. 08:10

Riasztást adtak ki Vas megyére

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre az Országos Meteorológiai Szolgálat a 90 km/h-t meghaladó széllökések és zivatarok valószínűsége miatt.

vaol.hu

Illusztráció!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, ezt követően az ország nagyobb részén többórás napsütés valószínű, kivéve a keleti tájakat, ahol csak estefelé csökken a felhőzet. A reggeli, délelőtti órákban még többfelé eshet az eső, zápor, később inkább csak északkeleten fordulhat elő záporeső, hózápor, illetve zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik a szél, amely a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet jobbára 7, 8 fok körül várható. Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vas megyére elsőfokú riasztás van érvényben a 90 km/h-t meghaladó széllökések és várható zivatarok miatt. Napközben közepesen felhős időjárás várható, délután néhány órára kisüthet a Nap. A hőmérséklet nappal 3 és 8, éjszaka 2 és 4 fok között alakul. Fagyra nem kell számítanunk. 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Orvosmeteorológia 

 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a köpönyeg.hu. 

 

Fotónk illusztráció! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában