Költségvetés

2022.02.16. 07:00

Stabil a pénzügyi helyzet Őriszentpéteren

Hétfő este tartotta ülését a város képviselő-testülete. Az őriszentpéteri önkormányzat 2022. évi költségvetése volt a fő téma, de foglalkoztak az Őrségi vásárral és a nemrég beadott pályázatokkal is.

Gyöngyössy Péter

Őr Zoltán: 534 millió 726 ezer forint főösszeggel fogadták el a költségvetési tervezetet

Forrás: Unger Tamás

Hétfő este tartotta ülését a város képviselő-testülete. Az őriszentpéteri önkormányzat 2022. évi költségvetése volt a fő téma, de foglalkoztak az Őrségi vásárral és a nemrég beadott pályázatokkal is. Őr Zoltán polgármester elmondta, hogy 534 millió 726 ezer forintos költségvetési főösszeggel fogadták el az idei tervezetet. 

 

– Tartalékként 14 millió 900 ezer forintos összeggel tudunk számolni – tájékoztatott Őr Zoltán. – Ez kiegyensúlyozott és megnyugtató költségvetési gazdálkodást tesz lehetővé. Az önkormányzati intézmények költségvetésében a kiadási oldalak erősen megemelkedtek, ennek ellenére az orvosi ügyeletben az orvosok és nővérek óradíját sikerült megemelni. – Arról is tárgyaltunk, hogy az idei, 40. jubileumi Őrségi vásárt mindenképpen megrendezzük. Megvan már a rendezvény időpontja is: június 24–26. – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában