Összefogás

2022.03.02. 14:00

A kárpátaljai menekültek élelmezését is sokfelé segítik Vas megyében

A Magyar Katolikus Karitásszal együttműködésben vasi városokban és falvakban is szervezik az adománygyűjtést az Ukrajnából Magyarországra érkező menekültek segítésére.

Merklin Tímea

Babos Mária, Nagyné Ungvári Anikó, Császiné Kiss Beáta, dr. Korponai Krisztina, Németh Lászlóné az őriszentpéteri gyűjtőponton

Forrás: Szendi Péter

Főleg előrecsomagolt és tartós élelmiszerekre (konzervek, levesporok, bébiételek, édesség), takarókra, higiéniai termékekre, pelenkára, törlőkendőre és jó állapotú gyermekruhákra, játékokra van szükség. Sárváron a TDM Irodában március 4-éig, naponta 8–16 óra között, a fő gyűjtőponton, a Nádasdy-várban – ahol már tizenkét négyzetméternyi hasznos holmi halmozódott fel – március 5-éig, mindennap 8-tól 17 óráig várják az adományokat. 

 

Bükön a városi önkormányzat, a Büki Római Katolikus Egyházközség, a Büki Evangélikus Egyházközség, Bük Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata, a Répcementi Önkormányzati Társulás Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata és a Büki Gyógyfürdő Zrt. közösen gyűjt a menekültek megsegítésére. Az adományokat a büki kormányablak mögötti raktárhelyiségbe várják (Torkos sor 3.) kedd reggeltől március 10-éig, hétfőtől csütörtökig 9–12, valamint 13–15 óra között. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja el azoknak a karitatív közösségeknek, amelyek az érintettek részére közvetlenül továbbítják azokat. 

 

Az Őrségben is megszervezték az adománygyűjtést. Őriszentpéteren az önkormányzati hivatal titkárságán és a városgazdálkodási irodán fogadják az adományokat mindennap 7.30-tól 16 óráig. Körmenden az önkormányzat, a kulturális központ, a Szociális Szolgáltató és Információs Központ, valamint a Reménysugár Alapítvány kéri humanitárius összefogásra a helyieket és a környékbelieket. A színház aulájában várják az adományokat, első körben március 4-éig, naponta 8–18 óra között. Pénzzel támogatni a Reménysugár Alapítvány 11747020-25889066 számú bankszámláján keresztül lehet; a közleménybe írják be: Kárpátalja. Kisebb községekben is gyűjtenek.

 

 Sé önkormányzata a faluházba várja az adományokat március 3-án és 4-én 17-től 19 óráig, március 5-én 10-től 13 óráig. Bucsu polgármesteri hivatalában a keddi gyűjtés után március 3-án 17-től 19 óráig fogadnak adományokat. Söptén az általános iskolában gyűjtenek az Országos Ökumenikus Segélyszervezettel karöltve. A felajánlásokat önkéntesek kategorizálják, amire még szükség lenne: tusfürdő, fogkefe, fogkrém, intimbetét, keksz és tápszer. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában