Hét párost indítottak

2022.03.22. 09:00

A Lorigo a Tíztánc magyar bajnokságon - Remek szombathelyi eredmények születtek

A Szeged melletti településen rendezték meg a hétvégén az idei Tíztánc magyar bajnokságot, amelyen minden korosztály megmutathatta magát. A standard és a latin táncokat összevonva értékelte a zsűri, vagyis azok lehettek sikeresek, akik mindkét táncnemben eredményesek. A szombathelyi Lorigo TSE hét párost indított.

VN

Kovács Ádám, Faludi Eliza, Kránitz Anna, Cziráki Bálint

Forrás: VN

A Lorigo hét párosa közül kettő gyermek korosztályban, egy juniorban, három ifjúsági, egy páros pedig a felnőtt korosztályos mezőnyben versenyzett. Remek szombathelyi eredmények születtek a 2022-es Tíztánc magyar bajnok ságon. A gyermekek mezőnyében Kocsis Vince és Ferincz Lili a harmadik helyen végzett, a Takács Benedek, Nagy Jázmin páros az ötödik helyet szerezte meg. 

 

A junior kategória első korosztályában versenyző Lepsényi Gábor és Faludi Olívia a második helyen végzett. Az ifjúsági korosztály mezőnyében parkettre lépő Kovács Ádám, Faludi Eliza páros a harmadik helyet szerezte meg, Tóth Zoltán és Balogh Anna a hetedik helyen végzett, Tóth András és Rozmán Vivien pedig a tizedik helyen zárta a bajnokságot. A felnőtt korosztályos Cziráki Bálint, Kránitz Anna páros hatodik helyezéssel tért haza a Tíztánc magyar bajnokságról. 

 

A magyar bajnokságok ezzel lezajlottak minden korosztályban, ezután következnek a nemzetközi versenyek és az országos ranglistaversenyek, amelyeken további értékes pontokat gyűjthetnek a klubok. A múlt évben megrendezett kiemelt versenyeken elért eredményei alapján a Lorigo TSE ismét bekerült az ország legjobb öt versenytáncklubja közé, az ezért járó díjat az algyői magyar bajnokságon vehette át a klub vezetője, Faludiné Lovas Henriette. A táncosok eredményes felkészítésében részt vevő további edzők: Nagy Júlia, Elekes Helga és Gombkötő Balázs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában