Március 15.

2022.03.12. 15:00

A márciusi forradalom hőseit idézték Gencsapátiban

Március 15. szellemisége azt üzeni nekünk, hogy minden helyzetben fogjunk össze, tartsunk ki, fogalmazzuk meg a magunk aktuális 12 pontját és higgyünk a változás lehetőségében – hangzott el pénteken az ünnepségen.

VN

Ágh Péter és Bodorkós Ferenc polgármester

Forrás: Ohr Tibor

Az Apponyi Albert Általános Iskola tanulói és a település művészeti csoportjai adtak ünnepi műsort a Miszori Zoltán téren. Beszédében Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: büszkék lehetünk 1848/49 hőseire, akik között ott vannak a vasiak is. 

 

– Felemelt fejjel tekintünk az országépítőkre, akik a mindennapok hőseiként ma is továbbépítik saját őrhelyükön a hazát és benne a településeket. Valósítsuk meg a 48-asok álmát! Megbecsülve a békét, amelyben élhetünk, építsük tovább Magyarországot és Vas megyét! 

 

Hagyományosan március 15-én adják át a Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkáért elismeréseket: az idén Gájer Lászlónénak, Palatin Viviennek és Tolnay Ákosnak adott át kitüntetést Bodorkós Ferenc polgármester és Geröly Tibor alpolgármester. Zárásként a Hősi emlékműnél helyeztek el koszorúkat az emlékezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában