Büntetőper

2022.03.04. 09:00

Folytatódott a Human Operator-per: újabb terhelő vallomást tettek Czeglédyre

A két és fél éves börtönbüntetését kitöltő, korábbi másodrendű vádlottat, a Human Operator Zrt. egykori főkönyvelőjét hallgatta meg tanúként a Kecskeméti Törvényszék Czeglédy Csaba és társai büntetőperében.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással és gazdasági csalással vádolt elsőrendű vádlott, Czeglédy Csaba volt szocialista, jelenleg DK-s politikus legbizalmasabb munkatársait szembesítették a büntetőper másodrendű vádlottjával, a Human Operator Zrt. egykori főkönyvelőjével a tárgyaláson. 

 

A nő korábban beismerte a bűncselekmény elkövetését, hat másik vádlottal együtt egyezséget kötött a vádhatósággal, és már ki is töltötte két év hat hónapnyi büntetését. 

 

Most szembesítették őt a Human Operator Zrt. egykori pénztárosával, aki később a szombathelyi ügyfélszolgálati iroda vezetője is volt, mellesleg Czeglédy Csaba sógornője.

 

 A vádirat szerint ő intézte a diákok munkabérének kifizetését, az iskolaszövetkezetek bankszámláinak kezelését, feladata volt a pénz útjának hamis bizonylatokkal történő elleplezése. Ezúttal sem ismerte be, hogy bűncselekményt követett volna el, a főkönyvelő mindenben fenntartotta korábbi vallomását a pénztáros szerepével összefüggésben is – írta a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában