Felajánlás

2022.03.07. 07:00

Hunyad megyébe kerül a régi csipkereki falubusz

A települést fejlesztő eszközöket és egy falubuszt is átadtak szombaton délután a falu rendezvényterén. A település régi buszát testvérmegyénknek, Hunyad megyének ajánlották fel.

Polgár Patrícia

Marton Ferenc, Dókáné Léber Katalin és V. Németh Zsolt

Forrás: VN

A rendezvényen részt vett V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, aki egyben a vajdahunyadi Corvin Savaria Társaság nevű civil szervezetet is képviselte – az ő részükre ajánlotta fel ugyanis a település a korábbi kisbuszát. A Magyar falu programban közel 15 millió forint támogatással vásárolhatták meg a kilencszemélyes, mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas új kisbuszt, a zöldterületek gondozására pedig csaknem 3 millió 200 ezer forint értékben vásárolhattak eszközöket – fűnyíró traktort, ágdarálót, önjáró fűnyírót, motorfűrészt, sövényvágót és magassági ágvágót – mondta el Dókáné Léber Katalin, Csipkerek polgármestere. 

 

V. Németh Zsolt a falvak fontosságára hívta fel a figyelmet beszédében. A politikus úgy véli, az idő a falvaknak dolgozik: egyre többen lelik meg végső otthonukat távol a városok zajától. 

 

– Hunyad megye Vas megye egyik első testvérmegyéje. Sajnos a magyarság kisebbségben él azon a vidéken, a vajdahunyadi városvezetés pedig nem támogatja a magyar civil szervezeteket semmivel – tudtuk meg Marton Ferenctől, aki azt is elmondta: a Corvin Savaria Társaság éppen ezért nagyon hálás az anyaországból érkező támogatásokért. Az alig ötéves kisbuszt gyermekek szállítására és a közösségi programokra való eljutásra fogják használni – tájékoztatott a megyei közgyűlés alelnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában