Teherautónyi felajánlás

2022.03.05. 08:00

Körmend felvette a kapcsolatot az ukrán testvérvárosával: egy busznyi gyermek és édesanya érkezik

A Rába-parti város is csatlakozott a segélyakciókhoz az Ukrajnából Magyarországra menekülők számára.

Markó Petra

Belencsák István Vásárosnaményban adta át az adományt

Forrás: VN

A Batthyány Örökségközpont színház aulájában központi gyűjtőpontot alakítottak ki a hét elején, ahová még most is folyamatosan várják a körmendiek és a térségben élők adományait. A rászorulók mindennapi életét megkönnyítő, nélkülözhetetlen felajánlásokra számítanak. Három nap alatt jelentős mennyiséget sikerült összegyűjteni a településen, így két nagyobb teherautóval – helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően – elszállítottak egy nagyobb mennyiséget a keleti országrészbe. Egészen Vásárosnaményig ment a körmendi küldöttség pénteken, ahol 2 tonna ruhaneműt és 4,5 tonna élelmiszert adtak át a helyi segélyszervezetek dolgozóinak. 

 

Bebes István polgármester arról tájékoztatott, hogy időközben felvették a kapcsolatot az ukrán testvérvárosuk, Juzsnij vezetőségével. – Segítséget kértek tőlünk egy busznyi gyermek és édesanya elszállásolására Körmenden, mi pedig természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, így elkezdtük a felkészülést a fogadásukra a kollégium épületében – számolt be a városvezető, aki egyúttal megköszönte mindenki segítő hozzáállását.

 

Körmenden egyébként tényleg egy emberként mozdult meg mindenki: van olyan család, aki egy több fős családot fogadott be, a kosárcsapat tagjai is a jó ügy mellé álltak és többen ajánlottak fel pénzbeli adományt vagy éppen önkéntes alapon segítettek, ahol tudtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában