Elismerés

2022.03.17. 12:00

Köszönet a munkájukért - Posztumusz kapott díszpolgári címet Szijj Vilmos vépi alpolgármester

Az önkormányzat nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából minden évben Vép Városért kitüntetésben részesíti a településért munkálkodókat. A 2020-ban odaítélt érdemérmeket a koronavírus megjelenése miatt nem tudták átadni. A keddi ünnepségen a 2022-ben díjazottakkal együtt köszönték meg azok munkáját, akik sokat tettek a kisvárosért.

Tóth Kata

Két év díjazottjai és a képviselő-testület a csoportképen

Forrás: Nagy Attila

2020-ban Sinkóné Takács Szilvia, a vépi I. számú háziorvosi körzet asszisztense; Süléné Bánfalvi Eszter, a Vépi Közös Önkormányzati Hivatal adóügyi ügyintézője, az általános iskola szülői közösségének elnöke; Szalai Zsuzsanna, a művelődési ház nemrég nyugdíjba vonult munkatársa; Tancsics Gáborné, az iskola ugyancsak nyugdíjba vonult szeretett tanító nénije és Bene Tibor nyugállományú határőr, fafaragó; 2022-ben Tolnai Zsoltné, a konyha élelmezésvezetője; Hende Dóra gyógypedagógus; Török Richárd, a vépi focicsapat volt játékos-edzője; Szalay Márton, a vépi egyházközség kántora és ifj. Binder László, aki feleségével, Ibolyával együtt a kisváros rendezvényeinek egyik fő támogatója kapott Vép Városért érdemérmet. Továbbá köszönetet mondott a képviselő-testület Györe Zoltánnak, aki hosszú évekig volt Vép krónikása, a Vépi Krónika szerkesztője, és nemrég távozott posztjáról. Éveken át tartó áldozatos képviselői és alpolgármesteri tevékenységéért, a településért végzett önzetlen munkájáért posztumusz kapott Vép város díszpolgára címet Szijj Vilmos alpolgármester, aki egy éve hunyt el. 

 

Méltatásában elhangzott: „Szijj Vilmos a közösségért élt, dolgozott. Mindig maga köré gyűjtötte azokat, akikkel lehetett együtt dolgozni, a modellező klubban, a középiskola kollégiumában, tekézés, városi bál vagy a testvérvárosi programok kapcsán. Bármilyen rendezvény volt, azonnal jött az ötleteivel, lelkesedésével. Alpolgármesterként is mindenhol méltó módon képviselte kisvárosunkat. Jó volt együtt dolgozni vele. Nyugdíjba vonulása után a Nefelejcs Nyugdíjas Klub aktív közösségének is egyik újabb motorja lett. Minden tevékenységében fáradhatatlan volt, soha nem dőlt ki a sorból. Mindig számíthattunk rá.” Felesége, Szijj Vilmosné vette át a díszoklevelet. A kitüntetettek tiszteletére szólt a művelődési házban a Vépi Himnusz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában