Óriási volt az érdeklődés

2022.03.08. 10:39

Magbörzét tartottak a Kámoni Arborétumban

Óriási volt az érdeklődés a Vasi Zöld Kosár bevásárlóközösség által szervezett vasárnapi magbörze iránt.

Gyöngyössy Péter

Rendes Edina zöldséges finomságokat kínál a rendezvényen

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Délelőtt öt előadás hangzott el a vegyszermentes kertészkedésről, kerttervezésről, a biodinamikus módszerekről, palántanevelésről, a magfogásról, kiskerti önellátásról. Volt idő a tapasztalatcserére és sokan csináltak jó cserét a hozott és szerzett magokkal. A Vasi Zöld Kosár szervezői azt kérték a jelentkezőktől, hogy lehetőleg vegyszermentes körülmények között, saját kertből származó zöldségek, fűszernövények, gabonák magjait, gumóit, hagymáit hozzák el vasárnap a Kámoni Arborétumba. 

 

Töveket, hajtásokat, oltóvesszőket is vártak. A látogatók a magbörzén helyben termelt, már bevált, az itteni klímát, kártevőket jól tűrő magokkal gazdagíthatták saját készletüket. Gyura Lajos például Völcsejről, a biokertjéből hozott sokféle magot: díszkukoricát, büdöskét, mungóbabot, hacukibabot, de volt nála lándzsás útifű is. Talált fekete koktélparadicsomot és makk tököt, pettyes levelű római salátát és különleges paprikafajtákat. Szendrei Zoltánné virágkötő, virágmagokat gyűjtött. 

 

Hozott alacsony és magas büdöskét, hajnalkát, seprűcirkot, fekete cirkot, sütőtököt. Talált ehető krizantémot, fátyolvirágot, díszkukoricát, dísztököt. Lukács Annamária Fertőszéplakról érkezett, örült a csicsókának, az édesköménynek és az édesburgonyának. Kínált tökféléket, csíkos napraforgót, paprikát. Talált sokféle paradicsomot. Erdélyből származik, már onnan is gyűjtött magokat régi fajtákról, főleg sárgarépát, babféléket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában