Korábban adótanácsadó volt

2022.03.15. 07:35

Magyar cukrász lett Ausztria legjobbja

A dél-burgenlandi Gyepűfüzesen (Kohfidisch) élő, magyar származású Kliaras Isabell nyerte el idén a cukrász szakma Oscarjának számító Austrian Wedding Award díját.

vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

Kliaras Isabell a Bécsi Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát, majd adótanácsadóként dolgozott a fővárosban. Szabadidejében rendszeresen készített tortákat, süteménykülönlegességeket a barátainak, majd 2020-ben döntött úgy, hogy pályát vált és szenvedélyét, a cukrászatot választja hivatásának. Isabell mestervizsgát szerzett és a nagyvárosból a dél-burgenlandi Gyepűfüzesre/Kohfidisch költözött családjával, ahol Fine Cake Art néven megnyitotta saját műhelyét. Csupán két év leforgása alatt, sikerült a manufaktúrát olyan szintre emelni, hogy már Ausztria legjobb cukrászai között tartják számon - írja a magyarok.orf.at.

 

Az egyedi esküvői és születésnapi torták mellett aprósütemények, kekszek, mini-kuglófok, macaronok, sütemény-nyalókák is szerepelnek Isabell repertoárjában. Kliaras Isabell a Sweet Table kategóriában nyerte el a szakma fődíját. „A Sweet Table tulajdonképpen sok apróságból áll össze. Apró édességek amik bővítik és sokoldalúvá teszik az esküvői vendégek számára ezt a komplex ízvilágot.“ – nyilatkozta rádiónknak adott interjújában a cukrászmester. „Ebben a kategóriában nagyon jelentős az optika, a látvány. Tehát én a jegyespártól mindig bekérem az információt, hogy milyen témában tervezik az esküvőt, mi a színviláguk? Hogy milyen színek jelennek meg a meghívóban, a dekorációban, a menyasszony csokrában és ezeket a színeket próbálom visszaadni a Sweet Table-ben.“

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában