Kézilabda

2022.03.13. 07:41

Még él a remény - Megnyerte kiesési rangadóját az SZKKA

A női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában megtört a jég, idegenben verte kiesési rangadón a Hungast SZKKA a Vasas együttesét.

Sütő Dániel

20220225 SZKKA - Siófok NB1-es női kézilabdamérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Vasas SC–Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 32-34 (15-17). Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 400 néző, NB I.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth P., Marton B.
Vasas: Kurucz, Zsigmond (kapusok), Imrei 5, Nagy, Speth 3, Kajdon 4, Szilovics 10, Ács, Faragó 2, Oláh 1, Pénzes 3, Kovács, Szatmári 3, Agbaba 1. Edző: Penszki Gergely.
SZKKA: Tomasevic, Balog (kapusok), Csire 7, Stosic 7, Szekerczés 5, Horváth A. 1, Horváth P. 1, Szendrei, Gheorghe, Pődör 6, Gorilszka 5, Virág 2, Győri. Edző: Pődör Zoltán.
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4-7. 19. p.: 11-14. 25. p.: 13-15. 34. p.: 16-17. 45. p.: 25-25. 51. p.: 31-29. 57. p.: 31-33.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/5 ill. 3/3.

A bajnoki tabella utolsó előtti helyezettje fogadta a sereghajtót. Szépszámú szurkolótábor kísérte el a vasiakat, akik úgy kezdték a derbit, ahogyan az ilyenkor elvárható. A kiesési rangadó első támadását rögtön gólra váltotta a szombathelyi csapat, Stosic elemi erővel bombázott a kapuba, amivel kedvet csinált Gorilszkának és Csirének is, így az első három percben 4-1-re húzott el az SZKKA vendéglátójától. Az első percektől kezdve érezni lehetett a csarnokban a feszült légkört, ami csak tovább fokozódott a szombathelyiek teljesítményét látva. 

 

Csire Fanni harmadik góljával már 5-2-re vezetett a Pődör-csapat. A hatodik percben Pődör Rebeka kapott kétperces kiállítást, azonban ezt nem tudta kihasználni a Vasas.Tomasevic is kivette részét a közösből, fontos védéseivel tartotta előnyét a Szombathely. A 15. percben már öt volt közte (7-12), Penszki mesternek időt kellett kérnie. Remekül nyúlt a meccsbe a hazai tréner, a Vasas megkezdte a zárkózást, amit Pődör Zoltán szintén egy időkéréssel próbált megtörni, ám szünetre 15-17-re sikerült megközelítenie a házigazdának az SZKKA-t.

 


Térfélcserét követően az első öt percben érintetlen maradt a hazai ketrec, miközben a Vasas begyömöszölte azt a két gólt, amelyekkel egálra módosította az állást (17-17). Virág Noéminek köszönhetően megtört a vendég gólcsend. A 35. percben Pénzes révén ismét egyenlített a Vasas, majd Imrei találatával a mérkőzés során először vette át az angyalföldi alakulat a vezetést (19-18). Innentől kezdve felváltva köszönt be hol az egyik, hol a másik csapat egészen az 50. percig, amikor megtört a sorminta, a Vasas kétgólos előnyre tett szert (30-28). 

 

A vendégek összeszedve minden erejüket Pődör és Csire találataival ledolgozták hátrányukat és az 54. percben ismét az SZKKA ment eggyel, a hazaiak trénere pedig ismét kénytelen volt időt kérni. A végjátékban nagyot harcolt a Szombathely , amelynek újra összeállt a védekezése, majd az utolsó kettő percben emberhátrányban is higgadtak tudott maradni. Az idegtépő csatában végül két góllal gyűrte le az SZKKA a Vasast, életben tartva bennmaradási álmait.


Penszki Gergely: – Gratulálok a Szombathelynek! Két ponton veszítettük el a mai mérkőzést: védekezésben és a végjátékban. A küzdés ma nem hozott győzelmet.


Pődör Zoltán: – Gratulálok a Vasas csapatának, nagyon kemény mérkőzés volt, igazi kiesési rangadó. Mindkét csapat büszke lehet arra, amit ma a pályán nyújtott, igazi harc volt. Nagyon örülök, hogy ennek a küzdelemnek a végén mi vihetjük haza a két pontot.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában