Összefogás

2022.03.09. 15:07

Ötven menekült érkezik Celldömölkre - Adományokat várnak és segítőket keresnek a szervezők

Csütörtök este mintegy 50 menekült, zömében édesanyák és gyermekeik érkezik Celldömölkre.

vaol.hu

Menekültek egy csoportja érkezik Magyarországra. A felvétel illusztráció!

Forrás: VN-archív

A menekülteket elszállásolását vállaljuk, a város gondoskodik naponta meleg ebédről. Ezentúl adományokból oldjuk meg a menekültek ittlétét, étkeztetését - olvasható Lukács Amarilla, facebook bejegyzésében.

 

Mire van szükségünk? - ezzel a felhívással folytatódik a poszt.

 

- Élelmiszerre, amiből a reggelit és a vacsorát meg tudjuk oldani (liszt, olaj, tej és tejtermékek, virsli, margarin, rizs, száraztészta, burgonya, konzervek, keksz, csokoládé, ivólé kiskiszerelésben);

- Gyermekek részére tápszerek, bébiételek (bár ezt pontosan akkor fogjuk tudni, amikor majd látjuk az elszállásoltak összetételét, korszerinti megoszlását);

- Női és gyermek higiéniai eszközök (wc-papír, nedves törölközők, tusfürdő, sampon, szappan, fogkrém és fogkefe, elképzelhető, hogy pelenkára is szükség lesz, stb.)

- Valószínűleg szükségünk lesz törölközőre, fehérneműre, zoknikra és papucsra.

- Ruhaneműről majd akkor adunk tájékoztatást, amikor megérkeznek a menekültek (de előre jelezzük, hogy aki használt ruhát ajánl fel, csak olyat hozzon, amit még maga is használna. Ezt legyenek szívesek előtte kimosni, kivasalni és zsákokba rendszerezni.

- Továbbá szívesen elfogadunk működő, akár használt, mosógépet, szárítót, vasalót, villanytűzhelyet, vagy akár hűtőt is (ezek Kolostorba való szállításában tudunk segíteni).

Ezeket a felajánlásokat folyamatosan lehet hozni a Kolostorba, vagy a vidéki templomokba. (Amire helyben nem lesz szükség, azt továbbítjuk az egyházmegyei karitásznak, akik eljuttatják más menekültekhez).

A dologi támogatás mellett szükségünk van személyi segítségre, önkéntesekre, akik akár nappal, akár éjszaka tudnak vállalni szolgálatot, önkéntes munkát a Kolostorban a menekültek segítésében (az ukrán, esetleg az orosz nyelv ismerete nagy előny). Az önkéntesség vállalását László atyával kérjük egyeztetni (30/744-1038).

Továbbra is lehetőség van pénzbeli támogatás felajánlására, amiből a legszükségesebb dolgokat meg tudjuk vásárolni (a templomban a CARITAS perselybe, vagy a plébániai irodájában lehet adakozni).

Kedves Testvérek!

Nagy kincs és lehetőség mindannyiunk számára a menekültek befogadása és támogatása. Alkalom ez arra, hogy most a nagyböjti időben a szívünkben lévő hitünket jótetteinkben is megmutassuk és kifejezzük.

Isten fizesse meg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában