Elismerések

2022.03.14. 12:55

Rangos kitüntetéseket kaptak a szombathelyi Művészeti-iskola egykori tanárai

Március 15-e alkalmából állami kitűntetéseket és rangos művészeti díjakat adtak át.

vaol.hu

Kalló Zsolt Liszt Ferenc-díjas hegedűművész átveszi a március 15-e alkalmából odaítélt Magyarország Érdemes Művésze kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Pesti Vigadóban

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket. Kásler Miklós összesen 78 állami kitüntetést adott át, köztük 24 művészeti kitüntetést. Az érdemes művész kitüntetést tizenöten, a kiváló művészit hatan kapták meg. A Magyarország Babérkoszúja irodalmi díjban hárman részesültek.

 

A kitüntetettek között van a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum két korábbi tanára is.

 

A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze kitüntetésben részesült: Kalló Zsolt DLA Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a szombathelyi iskola egykori tanára, tanszakvezetője, aki a Capella Savaria művészeti vezetője és koncertmestere. 

 

Kiemelkedő képzőművészeti tevékenységéért Munkácsy Mihály-díjat kapott Veres Gábor szobrászművész, iskolánk nyugalmazott tanára, a képző- és iparművészeti tagozat egykori vezetője - írja az iskola honlapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában