Ünnepélyes átadó

2022.03.26. 19:54

Teljesen felújították az ikervári önkormányzati hivatalt - A kormány segíti a vidék megújulását

Több, mint százmillió forintot költöttek az elmúlt öt évben a közös önkormányzati hivatal felújítására, szombaton tartották az ünnepélyes átadót.

Budai Dávid

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Átadták szombaton a felújított közös önkormányzati hivatal épületét. Fehér Ferenc polgármester elmondta, a hivatal felújítása 2017-ben egy TOP-os energetikai pályázattal kezdődött, majd évekkel később egy Magyar Falussal folytatódott. Az összesen közel 106 millió forintos beruházásnak köszönhetően (ebből 28 millió az önerő) teljesen megújulhatott az épület kívül-belül. Akadálymentesítették a bejáratot, az emeleten konyhát, társalgót, irattárat rendeztek be. 

 

Elhangzott, az átadót ugyan megtartják, a hivatal munkatársai csak április második felében fognak visszaköltözni, néhány apróság – mint amilyen például a kamerarendszer kiépítése – még hátravan, ezért aztán vasárnap a szavazóurnák sem itt lesznek elhelyezve. A polgármester kiemelte, a település az elmúlt években igazi sikertörténetet írt, számos pályázatukat bírálták el kedvezően a múltban és jó pár vár befogadásra jelenleg is, így remélhetőleg a fejlődés a jövőben is folytatódik.

 

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar kormány segíti a vidék megújulását, a helyi igényekhez, szükségletekhez igazodva, célirányosan indít programokat. Nemcsak infrastrukturális fejlesztésekre ír ki pályázatokat a kormány, de a közösségi együttlét megerősítésére is. A képviselő szerint, ma azok a települések lehetnek sikeresek, ahol a hagyománytisztelet és a mai kor kihívásainak és elvárásainak megfelelő fejlesztések egyaránt megvannak. Ikerváron a reális terveket jó megvalósítás követte, így a közös önkormányzati helyiség nemcsak a faluközösség, hanem Pecöl, Megyehíd és Kenéz lakosainak kényelmét és javát is szolgálja – hangsúlyozta V. Németh Zsolt. 

 

A képviselő megerősítette a polgármester szavait, miszerint ez a beruházás valóban csak egy a sok közül, hiszen az elmúlt ciklusban megújult az óvoda, az egészségház, megépült a bölcsőde, és a falunak volt egy sikeres csapadékvíz-elvezetési pályázata is. Egyre népszerűbb a vidéki élet – mutatott rá a képviselő – 2600 település van az országban ahol elérhető a Falusi csok, ezek közül 1100-ban nőtt a lakosság lélekszáma. 

 

Az elmúlt években infrastruktúrafejlesztéssel igyekeztek eltűntetni a vidéki élet hátrányait, előnyeit pedig próbálták felerősíteni, ilyen előny lehet maga a közösség, hiszen egy nagyvárosban soha nem fog olyan közösségi élet kialakulni, mint egy kistelepülésen. Ahol életben tartják a hagyományokat és figyelmet fordítanak az értékteremtő közösségekre, az a település mások számára is vonzóvá válik, márpedig Ikervár ilyen. A beszédeket követően a jelenlévők körbejárták a megújult hivatal épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában