Kitettek magukért

2022.03.08. 09:00

Története legnagyobb adománygyűjtő akcióját bonyolította le a sárvári karitász a városban és környékén

Az ukrajnai háború áldozatait, a Kárpátalján élő magyarokat segítik. A gyűjtőpontokról a Nádasdy-várba szállították az adományokat.

Pajor András

Adományok és önkéntesek Kondora István polgármesterrel

Forrás: Pajor András

Diákönkéntesek, a Kolpingszolgálat tagjai, védőnők, a környező települések lakosai és a sárvári polgárőrség dolgoztak együtt a karitász helyi szervezetének tagjaival. Az adományokat csoportosították, dobozolták, zsákolták, feliratozták, hogy a központban – a várban – könnyebb legyen az elosztás. 

 

Kondora István polgármester kétszer is meglátogatta az adományokat válogató önkénteseket, és felajánlotta a város további segítségét. Rengeteg takarót, ágyneműhuzatot, törölközőt, pelenkát, készételt, konzervet, tartós élelmiszert, tápszert, bébiételt, ásványvizet, üdítőt és édességet is kapott a szervezet. Több dobozt töltöttek meg a tisztálkodáshoz szükséges eszközök és a tisztító-, fertőtlenítőszerek. Az összerendezett adományokat a karitász szombathelyi központjába, onnan a határon túli magyar lakta területekre viszik. A gyűjtésben nagyon aktívan és hatalmas adománymennyiséggel vett részt Sótony, Nyőgér, Bejgyertyános, az egervári iskola és Sárvár.

 

 – Köszönet a gyűjtőpontoknak és a Nádasdy Kulturális Központnak, hogy helyet adtak az akcióhoz, és hogy munkatársaik egész héten segítették a munkánkat – mondta Ördög Mónika, a sárvári karitász önkéntese. A háború végét még nem látni, így a gyűjtőpontokon továbbra is várják az adományokat. A pénzfelajánlás mellett főleg tartós élelmiszerre, gyógyszerekre lesz szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában