Tágasabb lesz a világ

2022.04.13. 09:00

A körmendi Lions Clubra mindig lehet számítani - A hidraulikus személyemelő jó szolgálatot tesz

A Szociális Szolgáltató és Információs Központból kapta az információt a helyi Lions Club, hogy a Fogyatékosok Nappali Intézménye egyik ellátottjának hidraulikus személyemelőre lenne szüksége. Az eszközt – amelynek ára meghaladja a háromszázezer forintot – a Dr. Batthyány Strattmann László Kórházért Alapítvánnyal közösen vásárolták meg.

Markó Petra

Szálkai Istvánné, Marton Miklós, Scheiber Mihály – és az ajándék

Forrás: Markó Petra

– Nagy segítséget nyújt ez az eszköz annak a mozgásképtelen fiatalembernek, akit már képtelen megemelni idős, beteg édesanyja – mondta Scheiber Mihály, a körmendi Lions klub oszlopos tagja. Hozzátette: a központ rendszeresen bocsát gyógyászati segédeszközöket a rászorulók rendelkezésére, az eszközhasználat megtanítása is a gondozóközpont munkatársainak feladata. A hidraulikus emelőt a fekvőbeteg áthelyezésére használják, az ágyból a kerekesszékre, fürdőszobába, mosdóba vagy más helyiségbe biztonságosan tudják mozgatni a segítségével. 

 

Scheiber Mihály kitért arra is, hogy az elmúlt fél évben sem tétlenkedtek: amikor érkeztek a városba az ukrán testvértelepülésről a menekültek, két hűtőt vásároltak nekik, és az ellátásukban nagy szerepet vállaló körmendi karitászt is támogatták. Szálkai Istvánné, a pont vezetője az átadó pillanataiban hangsúlyozta: a fiatalember előtt kitágulhat a világ, az édesanyjának és a gondozó személyzetnek is könnyebb dolga lesz. Végül megköszönte a támogatást: mint mondta, a Lions Clubra mindig lehet számítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában