Június 26-án lesz a szavazás

2022.04.22. 07:00

Kitűzték az időközi választás időpontját Sárváron

Június 26-ára tűzték ki az időközi választást Sárvár ötös számú egyéni választókerületében. A választásra azért van szükség, mert a választókerület fideszes egyéni önkormányzati képviselője, dr. Szabó Gyula 2021. augusztus 20-án elhunyt.

Pajor András

A Dózsa utcában, a volt kispiac területén parkolók lesznek

Forrás: Pajor András

A koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény értelmében csak a veszélyhelyzet megszűnése után lehetséges időközi választást tartani. Március elején lépett hatályba az a kormányrendelet, amely április 10-étől már lehetővé teszi időközi választás kitűzését. A helyi választási bizottság Sárváron június 26-ára tűzte ki a szavazást. A jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket legkorábban május 7-én kaphatja meg az igénylő vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár. A jelölteket legkésőbb május 23-án 16 óráig kell bejelenteni. Ez a választókörzet volt az egyik oka a helyi ellenzék végső szakításának.

 Dr. Szabó Gyula halála után ugyanis a Híd a Jövőnkért Egyesület vezetője, az egyik listás ellenzéki képviselő kijelentette: mivel ő tartja magát szellemi örökösének, elindul a megüresedett egyéni mandátumért.

 A Németh Zsolt mögül kivonult Mindenki Sárvárért Mozgalom előválasztást tervez. A Fidesz– KDNP-s városvezetés még nem nevezte meg hivatalosan jelöltjét, azonban azt már bejelentették, hogy a választókerületben a Dózsa utcában egy 142 férőhelyes, ingyenesen használható, aszfaltozott parkoló létesül. 

Továbbá megépül a Gárdonyi és a hozzá csatlakozó utcák csapadékvizét elvezető új fővezeték, amely a Gyöngyösnél épülő átemelő segítségével a patak medrénél alacsonyabban fekvő terület esővizét képes lesz öszszegyűjteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában