Vádemelés

2022.04.26. 08:33

Meghalt a férfi, akit egy biztonsági őr eszméletlen állapotban kivonszolt egy szombathelyi hajléktalan szállóból, majd ott magára hagyta

Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki egy szombathelyi átmeneti szállás vagyonőreként dolgozott és 2020 májusában egy a szállóban eszméletlenül fekvő férfit a ruhájánál fogva kihúzott a hátsó bejárat elé. Az áldozatot később egy alkalmazott fedezte fel aki értesítette a mentőket. A férfi a kórházban elhunyt.

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy szombathelyi átmeneti szállás személy- és vagyonőreként dolgozott. A vádlott 2020 májusában egy, a szállóban eszméletlenül fekvő férfit a ruházatánál fogva kihúzott az épület hátsó bejárata elé, ahol magára hagyta. Az öntudatlan férfit kilenc perc elteltével az átmeneti szálló alkalmazottja észlelte, és a mentők értesítése iránt intézkedett. A kihívott mentősök a férfit újraélesztették, később azonban a kórházban elhunyt. A vádlott azon magatartása, hogy az eszméletlen férfit magára hagyta és – a mentőszolgálat azonnali értesítésének elmulasztásával – nem nyújtott tőle levárható segítséget, hozzájárult a sértett később bekövetkezett halálához. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában