Évtizedes álom

2022.04.02. 07:00

Megkezdődött a Szombathelyt Balogunyommal összekötő kerékpárút szombathelyi felének kivitelezése

Tegnap délután a Petőfitelepnél már megkezdték a munkát.

Gyöngyössy Péter

Koroknai Róbert, Hende Csaba és Mohos Géza tartott sajtótájékoztatót

Forrás: Unger Tamás

 – A balogunyomiak több évtizedes álma volt, hogy legyen Szombathely és Balogunyom között kerékpárút – hangsúlyozta Mohos Géza, a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület elnöke azon a tájékoztatón, amit a kivitelezési munkák megkezdése alkalmából tartottak tegnap. – Összeszedtünk háromezer aláírást, hogy megmutassuk, hogy ténylegesen sok embernek fontos ez az út.

 

 Dr. Hende Csaba kezdetektől az ügy mellé állt és sikerült forrást is szereznie. Tavaly már minden együtt volt ahhoz, hogy a mintegy 300 milliós beruházás megvalósuljon. A kerékpárút balogunyomi fele augusztusra elkészült, a szombathelyi fele egészen mostanáig el sem kezdődött. 

 

– Nincs csodálatosabb időtöltés, mint egy szép kerékpártúra – mondta dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője. – Ez a szakasz a megyei kerékpáros turizmus szempontjából is fontos, hiányzó láncszem. Fél év telt el azóta, hogy tavaly novemberben Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere egy politikai performance keretében bejelentette, hogy mivel kevés a pénz, nem épül meg a szombathelyi szakasz. Aztán a közbeszerzési eljárás során kiderült, hogy három pályázó is belefért a keretbe. 

 

Koroknai Róberttől, a kivitelező cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a szerződést aláírták, a munkaterület átadása kedden megtörtént. Már a kitűzés zajlik. A jövő héten már a gépi munkák is elkezdődnek. Tíz hónap van a kivitelezésre, de a terveik szerint 5-6 hónap múlva elkészülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában