Élhető vidék

2022.04.12. 11:00

Megújult a Temető utca Szelestén

A Magyar falu programnak köszönhetően számos fejlesztés valósult meg Szelestén. Legutóbb egy fontos belterületi útszakasz, a Temető utca újult meg. A megvalósult beruházást Ágh Péter is megtekintette.

Gyöngyössy Péter

Ágh Péter és Németh István polgármester

Forrás: Ohr Tibor

– A Temető utca burkolata nagyon rossz állapotban volt. Az utca felső részén a közlekedést is akadályozták az úthibák – tudtuk meg Németh István polgármestertől, aki hozzátette: – A Magyar falu program 39,2 millió forintos támogatásának köszönhetően a problémát sikerült megoldani. A Temető utca 430 méter hosszan kapott új burkolatot, egy kisebb szakaszon a régi burkolatot fel is marták. Emellett a csapadékvíz elvezetése érdekében 210 méter betonelemes árkot alakítottak ki. Ez a település talán legszebb utcája. Innen körültekintve festői a környezet, ellátni a Kőszegi-hegységig és a Ság hegyig. Ez volt Szelestén a második belterületi útfelújítás. 2020- ban a Kossuth Lajos utcát tudtuk rendbe tenni – mondta. 

 

– Az elmúlt években Szelestére több fejlesztés is jó hatással volt – jelentette ki Ágh Péter országgyűlési képviselő. – Például az M86-os út megépülése, a szennyvízrendszer kiépítése, vagy a rendelőt érintő beruházás. A Magyar falu program révén az útfelújításon túl játszótérre, iskolára, közterületi eszközökre és kisboltra is jutott forrás. A jövőben is közös célunk a kistelepülések, köztük Szeleste szolgálata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában