Labdarúgás

2022.04.20. 07:00

Megyei II.: tovább tart az északi csoportban a Csepreg és a Söpte versenyfutása, hét találatig jutott a Szarvaskend - fotók

A 22. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Kelemen Attila, Tóth Gábor

Csepreg diktálta a tempót – A Sé jól harcolt

Forrás: Unger Tamás

Észak


Kemenesalja–Sitke 4-4 (0-3). Vönöck, vezette: Gróf M.
Kemenesalja: Bakos – Vajda, Belegrai, Őri (Kolompár), Dobson, Lőrincz, Czöndör, Berecz, Pethő (Bodor), Ölbei, Péter.
Sitke: Kelemen – Gaál, Horváth R., Gyürü (Imre), Papp B., Németh Z., Tóbiás (Lakatos), Nagy D., Pencz, Németh M., Zeke.
Gólszerzők: Péter, Belegrai, Czöndör, Berecz, ill. Horváth R. (3), Tóbiás.
Kiállítva: Zeke (73., Sitke), Gaál (73., Sitke).
Kapitális hibákat vétett a házigazda, ennek ellenére 0-3-ról felállt, egyenlített, majd 3-4 után is egalizált – jár a gratuláció a remekül küzdő Sitkének!
 

Bozsok–Újperint 0-1 (0-0). Bozsok, vezette: Kedves R.
Bozsok: FARKAS G. – BIGNER, Kratochwill, Kalmár, Nagy Zs., Pál (Szalai), Dévényi (Kaposi), Dobány (Szenteleki), Hankó, Tompek, KISS M.
Újperint: Janzsó – Kovács Zs., Takács (Szmolek), Iszak, Kovács G., Jagodits, Egyed, Horváth M., Hegedűs (Szabó Z.), Németh P. (Balázs), Kiss Á. (Csercsics).
Gólszerző: Szmolek.
Tipikus egy gólos mérkőzésen a kapura veszélyesebb Újperint elvitte a három pontot Bozsokról. Ezzel véget ért a 2021. májusa óta tartó hazai veretlenségi sorozata a Bozsoknak..
 

Gérce-Vásárosmiske–Uraiújfalu 3-4 (2-2). Gérce, 100 néző, vezette: Németh T.
Gérce-Vásárosmiske: Fehér – Németh T., László, Pethő (Kiss L.), Lerik, Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács T., Csonka, Kövesdi (Sali).
Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Gallen, Szabó B., Burka (Németh B.), Kollárits (Pungor), Tóth D. (Simon), Kovács G., Fehér, Keszei, Agg.
Gólszerzők: Kovács T., Pethő, Csonka, ill. Agg (2), Szabó M., Burka.
Jó iramú mérkőzés, mindkét csapat a győzelem megszerzésére törekedett. Sorsdöntő helyzetben a hazaiak a mérkőzés végkimenetelét befolyásolható 11-est hibáztak – és vereséget szenvedtek. A látottak alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.
 

Csepreg–Sé Honvéd 3-0 (2-0). Csepreg, 80 néző, vezette: Monostori I.
Csepreg: Jakatics – Kótai, Steiner, Kossuth, Nika M. (Németh O.), Simon, Takács (Kovács B.), Pócza, Nika B., Nagy D. (Merk), Lukács (Baranyai).
Sé: Földi – Szalay (Rada), Kiss Mi., Séfer, Kovács K., Werderits (Vámos), Muzsai, Boldizsár, Fichtacher (Hende), Kiss Má. (Molnár B.), Kiss Márton Balázs (Tóth F.).
Gólszerzők: Nika M. (2), Lukács.
A hazaiak rögtön magukhoz ragadták az irányítást, és a folytatásban is a Csepreg diktálta a tempót – a Sé jól harcolt, de kapura nem jelentett veszélyt. A Csepreg biztosan nyert, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét – igaz, rúgott szerencsés gólt is.
 

 

Elektromol Spari–Conoil Mersevát 1-4 (1-3). Szombathely, 40 néző, vezette: Sály K.
Spari: Baldauf – Dienes, Pulai, Barbalits, Sipos (Varsányi), Kovács T., Kovács A., Láda, Jónás, Bolfán, Németh R.
Mersevát: Patyi – Horváth A., Szabó Sz., Győrvári, Pethő, Csite (Dénes), Vizi (Takács), Horváth Zs. (Horváth T.), Czupor, Nagy Á. (Gönye), Balogh P. (Borbács).
Gólszerzők: Bolfán, ill. Győrvári, Horváth T., Horváth A., Csite.
A hazaiak már az első percben vezetést szereztek, ám a vendégek kihasználták a szeles időjárás adta lehetőségeket, és félidőben már  3-1 re vezettek. A második játékrészbe a Mersevát stabilan tartotta az előnyét – sőt, rúgott még egy gólt – és megnyerte a mérkőzést .
 

Szeleste-Pósfa–Söpte 1-3 (1-1). Szeleste, v.: Vass I.
Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Nardai, Pomper, Fülöp, Kovács A., Szabó B., Kovács T. (Fehér), Varga M., Kovács R., Földi, Trittremmel (Pethő).
Söpte: Németh Má. – Mester, Németh Ma., Rómer (Molnár B.), Léhmann (Udvardi), Horváth B. (Fogl), Hujber G. (Biró), Hujber B., Koronczai, Vámos, Koszokovits.
Gólszerzők: Kovács A., ill. Fogl, Hujber G., Mester.
Kiállítva: Fehér (88., Szeleste-Pósfa).
Az esélyesebb Söpte megszenvedett Szelestén, de megérdemelten vitte el a három pontot. Míg a hazai csapat nagy helyzeteket hagyott ki, addig a vendégek ihasználták a lehetőségeiket.
 

Alsóújlak–Pecöl 1-0 (1-0). Alsóújlak, 80 néző, vezette: Ákos D.
Alsóújlak: GÁBOR – GAMPEL DO. (Káldi I.), KAPOSI, Tóth Á. (Hancz), Varga K., Pados (Farkas M., GAMPEL DÁ.), Varga Á., Varga N., KÁLDI M. (TOLDI), ÓDOR, VARGA R.
Pecöl: Kollarics – Pálfi, Czeglédi, Szemes Z., Farkas E., Farkas A., Iszak, Németh Á., Szemes B., Kámán (Seper), Balázs (Németh I.).
Gólszerző: Varga R.
Korán, a 27. másodpercben megszerezte a vezetést az Alsóújlak. A folytatásban három komolyabb ziccert dolgozott ki, de a pecöli kapus remekül védett. A második félidőben a vendég is próbálkozott, de inkább mezőnyben harcolt, helyzeteket nem tudott kialakítani. Sportszerű találkozót játszottak a felek, kiváló volt a bírói hármas, megérdemelt hazai győzelem született.
A 23. forduló menetrendje, vasárnap, 17.00: Sitke–Bozsok, Sé–Spari, Újperint–Csepreg, Uraiújfalu–Kemenesalja, Pecöl–Gérce, Söpte–Alsóújlak, Gencsapáti–Szeleste.
 

Dél
 

Bajánsenye–Tanakajd 1-2 (0-0). Bajánsenye, 50 néző, vezette: Szabó III. Z.
Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Könye-Balla (Vörös), Szabó Sz. (Luter), Horváth M., Kosár, Bakó, Fábián, Kovács I., Horváth Z., Horváth B.
Tanakajd: Marcz L. – Svób (Pál), Hittaller M., Gombkötő, Marcz G., Marcz D., Hittaller A., Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Varga M. (Tóth J.).
Gólszerzők: Horváth M., ill. Gombkötő, Svób.
A viharos szél megnehezítette a csapatok dolgát. A hazai gárda a győzelemért rohamozott, több helyzetet kialakított, a második félidő elején vezetéshez is jutott – de gyorsan egyenlített a vendég. Továbbra is ment előre a házigazda, de nem tudott kapuba találni, sőt, a hajrában egy kontrából a Tanakajd szerezte meg a győzelmet. Nem érdemelt vereséget a házigazda. A hazai csapat jobbulást kíván súlyos sérülést szenvedő játékosának, Szabó Szabolcsnak.
 

Őriszentpéter–Tutitextil-Körmend VSE 2-5 (0-4). Őriszentpéter, 100 néző, vezette: Árpád A.
Őriszentpéter: Tarafás – Szabó D., Mihály, Kaszás, Horváth Cs., Sály, Horváth L., Kulcsár, Szabó S., Szép, Horváth A.
Körmend: Sály – Horváth Á. (Horváth Dániel), Simon, Szatmáry (Kiss B.), Horváth Dávid, Petrovics, Sákovits (Papp P.), Horváth A. (Kazinczki), Vilics, Szabó P., Szakasics.
Gólszerzők: Sály (2), ill. Horváth Dávid (2), Szatmáry, Horváth A., Horváth Á.
Megérdemelten nyert a vendég – a többiről pedig jobb nem beszélni...
 

Szentpéterfa–Csákánydoroszló 2-1 (1-1). Szentpéterfa, 150 néző, vezette: Horváth R.
Szentpéterfa: Páll – Török (Udvardi), Wágner, Horváth V. (Baranyai), Skrapits D., Garger, Németh M., Gaál R., Farkas A. (Farkas Henrik M.), Hoós B., Hoós Á.
Csákánydoroszló: Baba – Kolosits, Török, Makai, Pandur, Dedics, Sárközi, Dihen (Major), Albert, Takács, Urbán.
Gólszerzők: Skrapits D. Horváth V., ill. Urbán.
Kiállítva: Takács (79., Csákánydoroszló).
A két tartalékos csapat csatáját megérdemelten nyerte meg a jól küzdő, szervezetten futballozó házigazda.
 

Rum–Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-2 (0-2). Rum, vezette: Rácz P.
Rum: Lepár – Székely, Horváth T., Baranyai, Molnár M. (Kovács Z.), Bíró, Kovács B., Koronczai, Tárkányi, Rosta, Horváth Á.
Nádasd: Rejtli – Varga M., Kalamár, Meskó M. (Németh Be.), Tuboly (Varga K.), Németh Bo., Szabó D., Meskó Á. (Szabó Z.), Burka, Csenterics, Gerencsér.
Gólszerzők: Bíró, ill. Szabó D., Tuboly.
A vendégek egy véleményes 11-esből korán vezetést szereztek, majd egy érdekes körülmények között születt góllal gyorsan megduplázták előnyüket. A folytatásban átvette az irányítást a Rum, benyomta ellenfelét, sok helyzett alakított ki, de csak szépíteni tudott – a kapufa többször is megmentette a vendéget. Nem érdemelt vereséget a Rum.


Pinkavölgye-Felsőcsatár–Vasszécseny 3-2 (1-0). Felsőcsatár, v.: Pázsi M.
Felsőcsatár: Szabó C. – Czlenner, Orbán (Takács), Horváth L., Cobzaru (Krajczár), Pehr, Kopácsi, Schmalzl (Krancz), Böhm, Cseri (Windisch), Hábetler.
Vasszécseny: Pungor – Joó, Kontics (Szakács), Szalay, Fritz, Viszked, Bori, Orsós, Sásdi, Kámán, Kiss P. (Kiss B.).
Gólszerzők: Cseri (3), ill. Fritz, Viszked.
Kiállítva: Pehr (84., Felsőcsatár).


Lorry Gm Kft Szarvaskend–Telekes Medosz 7-1 (2-1). Szarvaskend, 100 néző, vezette: Samu Cs.
Szarvaskend: Esztergályos – Csillag, Jóna, Németh T., Nagy R. (Nagy Á.), Földes, Nagy Á., Somogyi, Kunovics, Kopfer (Tóth A.), Wolf (Szakály).
Telekes: Blaskovics (Tóth T.) – Ujj, Németh T., Németh M., Orsós, Görcsi (Horváth A.), Szakter (Büki), Osvald, Kónya, Vincze, Osbáth.
Gólszerzők: Csillag (2), Somogyi (2), Kunovics, Jóna, Nagy R., ill. Kónya.
Kiállítva: Kónya (42., Telekes).
A nagy szélben megrendezett találkozót a vendégek kezdték jobban, a vezetést is megszerezték, de a félidőben már a hazaiak vezettek. A második félidőben folyamatosan őrölte fel a telekesiek ellenállását a Szarvaskend, és visszafogott játékkal is magabiztos győzelmet aratott.
 

A 23. forduló menetrendje, szombat, 17 óra: Tanakajd–Felsőcsatár, Bajánsenye–Nádasd, Körmend–Szentpéterfa. Vasárnap, 17 óra: Csákánydoroszló–Rum, Telekes–Őriszentpéter, Rábatótfalu–Gyöngyöshermán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában