Tehetség

2022.04.28. 14:00

Önállóan kezdett angolt tanulni, most megnyerte az országos versenyt Szabolcs

A Vasvári Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, Iván Szabolcs az első helyet szerezte meg haladó angol kategóriában a Mozaik országos tanulmányi versenyen.

Pogács Mónika

Iván Szabolcs az országos verseny szegedi eredményhirdetésén: itt derült ki, hogy ő lett az első

Forrás: VN/Németh Kata

– A haladó angol kategóriába majdnem kétszáz tanuló nevezett, közülük 28 diákot hívtak be a döntő megmérettetésre. Örömünkre a szegedi eredményhirdetésen kiderült, hogy Iván Szabolcs első helyezést ért el – újságolta felkészítő tanára, Siposné Káldy Gyöngyi. Azzal folytatta: egy nagy megmérettetés vár még Szabolcsra. Május 14-én Békéscsabán lesz az országos angol nyelvi verseny döntője, ahova a diák megyei első helyezettként került be, minden más megye első helyezettjénél magasabb pontszámmal. 

– Szabi ötéves korában már folyékonyan, hangsúlyozva olvasott. Kicsit később, hat-hét éves korában kezdett el önállóan angol szavakat is tanulni játékokhoz, videókhoz – mesélte édesanyja, Németh Kata. A vasvári diák külön órákra sosem járt, Frigyné Kiss Éva tanárnő vette a szárnyai alá harmadiktól, negyedik osztálytól pedig Siposné Káldy Gyöngyi segíti őt a fejlődésben. – Ő bátorította a jelentkezésre is, mert egyébként Szabi nem egy versenyzős alkat – árulta el az édesanyja. Szabolcs negyedikesként a Mozaik angol verseny ötödikeseknek, hatodikosoknak meghirdetett kategóriájában jutott a győri döntőbe, fiatalabbaknak ugyanis nincs versenylehetőség angolból. Akkor is az élvonalban végzett, csakúgy, mint a pandémia éveiben még kétszer. Idén már személyes részvétellel zajlott a döntő. Szabolcs hibátlan tesztet írt, és első lett! Mindenki nagyon büszke rá.

Iván Szabolcs az országos verseny szegedi eredményhirdetésén: itt derült ki, hogy ő lett az első
Forrás: VN/Németh Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában