Félmillió forint értékben

2022.05.31. 11:30

Adomány a csecsemő és gyermekosztálynak - Hét okostévét hoztak a motorosok - fotók, videó

Félmillió forint értékben adományozott okostévéket a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő és gyermekgyógyászati osztályának a Silver Hawks MC (Ezüst Sólymok Motoros Klub).

Tóth Kata

Átadó a csecsemő- és gyermekosztályon

Forrás: Cseh Gábor

A készülékeket tegnap négy zord külsejű, ám lágyszívű motoros személyesen adta át az intézményben. Dr. Stánitz Éva orvos igazgató az átadón kiemelte: nagyra becsülik a motorosok segítő szándékát, és hogy felismerték, milyen fontos feladatot végeznek kollégái a gyermekosztályon. Mint mondta, a kórház műszerellátottsága jó, folyamatos a fejlesztés, a pótlás, ám amikor a kényelmi szempontokat emeli egy adomány, annak különösen örülnek. Az adománynak azért is rendkívüli értéke van, mert a beteg gyermekek és kísérőik órái, napjai sokszor nehezen telnek.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

Dr. Csákváry Violetta osztályvezető is megköszönte a klub adományát. Mint mondta, a hét 24 colos televízióból három részlegükön a baba-mama szobákba és más kórtermekbe is jut. Farkas Rolftól, az Ezüst Sólymok vezetőjétől megtudtuk: hetedik alkalommal szerveztek áprilisban jótékonysági véradást – ezúttal is nagy részben annak a bevételéből, valamint ismerősök, munkatársak adományaiból jótékonykodtak mintegy félmillió forint értékben. A Markusovszky-kórház gyermekosztályán második alkalommal jártak, de terveik szerint nem utoljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában