Hatvannégy pálinka kapott aranyérmet

2022.05.27. 11:00

Az egybehangzó szakmai vélemények szerint sikeres volt a körmendi pálinkaverseny

Két nap alatt 25 bíráló 348 tételt minősített az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen, miközben a város lakosságának körében is népszerűsítették a kulturált pálinkafogyasztás módját a Pálinka Nemzeti Tanács és az önkormányzat segítségével.

Markó Petra

Béli Géza, Bebes István, V. Németh Zsolt és Mihályi László

Forrás: Szendi Péter

– Nagyon jó rendezvényen vagyunk túl – összegezte a versenyt Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke és Bebes István polgármester a zárónapon. – Ha lenne fő hungarikum, akkor a pálinka az lenne – ezt V. Németh Zsolt, miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta. Véleménye szerint a magyarság csúcsteljesítménye a pálinka, és számos olyan gyümölcs terem a Kárpát-medencében, amiből magas minőséget tudnak előállítani. A kereskedelmi főzdék tevékenységét bartóki magasságokhoz hasonlította, majd arra is rámutatott: elérkezett az idő, hogy a borok után a pálinka is nagyobb hangsúlyt kapjon a gasztronómiában. 

– A város, a helyszín etalonnak számít a rendezvény lebonyolításában – mondta Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács szakmai elnöke, hozzátéve: a verseny a szakmai követelményeknek megfelelt. Összesen 64 pálinka érdemelt aranyérmet, a kategóriagyőztesekből 17 Champion-díjast választottak. Hogy az ország legjobb pálinkája cím és a különdíjak hova kerülnek, a júliusi eredményhirdetésen derül ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában