Koncertzene és szórakoztató zene

2022.05.02. 10:00

Dupla arany a szentgotthárdi fúvósoknak - fotók

Szentgotthárd Város Fúvószenekarának minősítő koncertjét tartották meg szombat késő délután a színházban. A zenekar koncertzene kategóriában arany, szórakoztató zene kategóriában kiemelt arany minősítést szerzett.

Polgár Patrícia

Rápli Róbert dirigálta a zenekart

Forrás: Unger Tamás

 A Pannon Kapu Kulturális Egyesület égisze alatt működő fúvószenekar minősítő koncertjén Rápli Róbert, a zenekar karnagya köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, ez a negyedik alkalom, hogy minősítették a zenekart. Röviden ismertették a zenekar történetét: a 116 éves együttes kezdetben tűzoltó zenekarként alakult meg, működése azóta töretlen. Az est két részből tevődött össze: az elsőben minősítették a zenekart az eljátszott klaszszikus és kortárs zenék alapján. 

 

A minősítést végző zsűri elnöke a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség (Mafumasz) alelnöke, Ella Attila volt. A második részben jutalmazták az együttes jubiláns tagjait, majd kihirdették az év zenészét, akit évről évre titkos szavazással választanak meg a zenekar tagjai. Ezt a címet idén Hoffmann Ludwig érdemelte ki. Végül Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere az önkormányzat nevében polgármesteri díszoklevelet adott át Rápli Róbertnek. A szentgotthárdi zenészek telt ház előtt léphettek fel szombat este, a közönség vastapssal jutalmazta őket színvonalas produkciójukért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában