Csend és koncert

2022.05.08. 19:00

Teneked is Kellene Kis Kert - Lemezfelvétel közönség előtt a Weöres Sándor Színházban - fotók

Úgy látszik, megvan már a névadó Weöres-versben fölbukkanó két fakerék, sőt hozzá a taliga is: a szombathelyi  Kellene Kis Kert zenekar sikert sikerre halmoz. Szombaton pedig elkészült az első album felvétele a Weöres Sándor Színház kamaratermében, közönség előtt. Teneked.

Ölbei Lívia

Felvétel. Nagy Olivér, Horváth Dudu Dániel, Mészáros Szabolcs, Kulhay András

Forrás: Unger Tamás

„Kellene kis kert, bő-termő, léc-kapuján kis réz-csengő. Kellene még két fakerék, s egy taligát rá föltennék” – írja Weöres Sándor, aki biztos nem bánná, ha tudná, hogy ezt a versbeli-reménybeli kertet kölcsönvette egy eredeti, tehetséges, rokonszenves szombathelyi zenekar, amely talán azért egyre sikeresebb (a Veszprémi Utcazene Fesztivál megosztott első helyezése után tavaly az év felfedezettje címet nyerte el az Öröm a zene című országos tehetségkutatón), mert a 2010-es évek első felében gyökerező megalapítása óta nem a siker meg a trendek után lohol. 

Hanem zenél, mert zenélni jó. Még jobb, ha együtt; és még jobb, ha közönség előtt. Ebből az alapvetésből fakadt az elhatározás, hogy a Kellene Kis Kert első albumát koncertkörülmények között rögzítsék. A helyszín a Weöres Sándor Színház, ahol Horváth Dudu Dánielt zenészként és zeneszerzőként évek óta rendszeresen foglalkoztatják. A zenekarban főleg hegedül, énekel. És persze dalokat ír, zenét szerez. Mészáros Szabolcs cajonon és más ütőhangszereken játszik, a gitár Kulhay Andrásé, Nagy Olivér nagybőgőzik. Funk-folk, ez a saját meghatározásuk a zenéjükre, amely népzenékből, acid jazzből, funkyból és ki tudja, mi minden másból virágzik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában