Örömünnep

2022.06.22. 07:00

A református templom jubileumát ünnepelték Szentgotthárdon

A szentgotthárdi református templom fennállásának 20. évfordulóján örömünnepre gyűltek össze a gyülekezet tagjai. Az ünnepi alkalom egyben hittanos évzáró istentisztelet is volt.

Tóth Judit

Dr. Juhász Sándor, Sisakné Páll Klára, Szabadi István

Forrás: VN/ŐRE

A zsúfolásig megtelt templomban az igehirdetés szolgálatát Szabadi István esperes végezte, aki a gyülekezet lelkésze volt azokban az években, amikor a templom épült. Felidézte azt az időszakot, amikor 35 éve – Szentgotthárdra kerülésekor – igen szegényes, méltatlan körülmények között gyűlhettek össze a református hívek. 

– Isten kegyelmes munkálkodása az, hogy ma Szentgotthárdon van egy református templom, megtöltve gyülekezettel – fogalmazott Szabadi István, aki az Igét Sámuel könyvéből választotta: Mindeddig megsegített minket az Úr. A gyülekezet főgondnoka, dr. Juhász Sándor is hálás szívvel emlékezett, hiszen feleségével, dr. Patyi Ágnessel házigazdaként a kezdetektől részesei az Úr háza megépítésének. 

– A templom áll, a fő feladat most a lelki építkezés, a gyülekezet gyarapodása – mondta, majd személyes bizonyságtételként gitáros szolgálatában Pintér Béla Hús-Vér templom című dicséretével örvendeztette meg a jelenlévőket. A szentgotthárdi gyülekezet lelkésze, Sisakné Páll Klára a tanévről mondott összefoglalót, majd a hittanosok adtak műsort. Zárásként Szabadi István és a Palánta Sorsfordító Alapítvány jóvoltából képes Bibliákkal ajándékozták meg a hittanos gyermekeket, a gyülekezet egyik tagja pedig harminc új énekeskönyvet adományozott a közösségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában