Közös pályázat eredménye

2022.06.15. 09:00

Átadták a Kormorán egyesület új vízi bázisát

Átadták a hétvégén a Kormorán Kenu Közhasznú Egyesület új vízi bázisát a Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont szomszédságában.

Tóth Judit

Dr. Németh Csaba, Bálint László és Kevy Albert az átadón

Forrás: Szendi Péter

A Kormorán Kenu Közhasznú Egyesület régóta jó kapcsolatot ápol az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságával. Az együttműködésnek köszönhetően közös pályázatban is részt vettek, ennek eredményeként épült meg a Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközponttal egy időben a csákánydoroszlói vízi csapat csónakháza a Rába-parton. – A könnyűszerkezetes épület 16 méter hosszú, 6 méter széles, vannak benne vizesblokkok férfiak, nők és mozgássérültek számára. Rendezvényekkor, vendégek fogadásakor jó szolgálatot tesz a közösségi tér és a 36 négyzetméteres terasz is. A új bázis nagy dolog egyesületünk életében, így ezúton is köszönjük a támogatást országgyűlési képviselőnknek, V. Németh Zsoltnak, aki nélkül ez a beruházás nem jött volna létre – mondta Bálint László egyesületi vezető, hozzátéve: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vízi vándortábor programjában aktív szerepet vállalnak a csákánydoroszlóiak, június 22. és augusztus 20. között több turnusban vezetnek túrákat a Rábán gyerekeknek és fiataloknak. A csónakház áprilisra készült el, hétvégi ünnepélyes átadóján részt vett dr. Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság általános igazgatóhelyettese, valamint Kevy Albert, V. Németh Zsolt kabinetfőnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában