Összegzés

2022.06.23. 18:30

Áthegesztett alvázszám, ittas, jogosítvány nélküli sofőrök - Megint sok dolga akadt a vasi egyenruhásoknak

A Vas megyei rendőrök két ittas vezetővel szemben is intézkedtek, egyiküknek sem volt vezetői engedélye.

police.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

Egy 40 éves sofőrt igazoltattak a rendőrök 2022. június 22-én, a kora délutáni órákban, Körmenden. Az intézkedés során megállapították, hogy az ellenőrzött járművet a hatóság ideiglenesen kivonta a forgalomból és a sofőr az alvázszámot áthegesztette. A férfit a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - írja a police.hu

A járőrök két ittas segédmotorkerékpár-vezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában Szombathelyen és Kőszeg térségében. A 45 és a 47 éves személyekkel szemben az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őket további mintavételre előállították. A két férfi a vezetői engedélyét sem tudta átadni az intézkedő rendőröknek, mert úgy vettek részt a közúti forgalomban járművükkel, hogy azzal nem rendelkeztek. A járművezetőket szabálysértési őrizetbe vették és velük szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt pedig büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a 2022. június 22-én 5 óra és 2022. június 23-án 5 óra közötti időben egy, halálos kimenetelű és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában