Ki is utasították

2022.06.25. 08:07

Három év börtönt kapott az az észt embercsempész, aki tizenkét külföldit akart átvinni az osztrák határon

Szombathelyi Törvényszék

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év börtönre és 6 év Magyarország területéről kiutasításra ítélt egy észt férfit.

Öt szír, öt afgán és kettő egyiptomi állampolgár 2022. június 22. napját megelőzően a román-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére belépett. A vádlott 2022. június 22. napján egy finn forgalmi rendszámú, Ford Transit tehergépkocsival a román-magyar határ közelében, egy erdő szélén felvette a 12 külföldit, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. A csempészett személyek Ausztriába szerettek volna eljutni, és a terheltnek a magyar-osztrák határ közelébe kellett volna szállítania őket. A vádlottat a csempészett személyekkel együtt 2022. június 22. napján délelőtt Ják külterületén közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták.

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Járásbíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában