Erasmus+

2022.06.30. 07:00

Két országból négy vendég érkezett - A tankerületi igazgatóval is találkoztak

Másik négy európai ország – Olaszország, Horvátország, Románia, Spanyolország – részvételével valósított meg Erasmus+ projektet a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola. A héten – a program zárásaként – a koordinátorok találkoztak Vépen.

Tóth Kata

Szerdán Fodor István fogadta a vendégeket

Forrás: Unger Tamás

2019-ben sikerrel pályázott a Hatos-iskola az Erasmus+ programban négy másik partneriskolával Olaszországból, Spanyolországból, Romániából és Horvátországból. Változatos programokon, utazásokon, továbbképzéseken, „jelenléti” és virtuális találkozókon keresztül vezetett az út a mostani, hétfőtől szerdáig tartó zárórendezvényhez. Itt-tartózkodásuk alatt Kovács Péter vépi polgármesterrel és dr. Hoós Anna jegyzővel találkoztak a vendégek, ismerkedtek a várossal, ellátogattak a helyi bölcsődébe, óvodába, és online tanácskoztak. Mint megtudtuk, spanyol és román kollégáik az interneten keresztül csatlakoztak a háromnapos tanácskozáshoz. Rövid szombathelyi városnézés is szerepelt a programok között, majd Vépen folytatták a munkát. Tegnap a Szombathelyi Tankerületi Központban Fodor István igazgató fogadta a külföldi vendégeket. Az olasz és horvát pedagógusok bemutatták iskolájukat, beszéltek tapasztalataikról, a projektről, amely a diákok beilleszkedését, motiválhatóságát, kreativitását meghatározó, nem a tanulást érintő, szakmai jellegű, inkább személyes és szociális készségek fejlesztésére összpontosított, és szó esett a folytatásról is – ezt Molnár Krisztina, a Hatos-iskola igazgatója és a külföldi iskolák képviselői is támogatták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában