Kormányzati forrás

2022.06.02. 09:00

Két út újulhatott meg Csepregen

Kormányzati támogatással megújult a Damjanich és a Mátyás utca. A beruházásnak köszönhetően jelentősen javultak az itt lakók életkörülményei.

Vas Népe

Horváth Zoltán és Ágh Péter a felújított Damjanich utcán

Forrás: Cseh Gábor

– Régi vágya vált valóra a csepregieknek, nem túlzás azt állítani: évtizedes probléma oldódott meg – mondta Horváth Zoltán polgármester. Szólt arról is: mivel a város likviditási gondokkal küzd, a projektek megvalósítása során szem előtt tartják, hogy minél kevesebb önerőre legyen szükség. Jelen esetben ez is sikerült. A 375 méter hosszú és négy méter széles Damjanich utca felújítására mintegy 40 millió forintot nyert az önkormányzat a Magyar falu programban.

 – A beruházás egyúttal népességmegtartó és hosszú távon népességnövelő hatásokat eredményezhet, mivel számos beépítetlen vagy beépítés alatt álló telek található az utca végén. A szennyvíz- és a csatornahálózat kiépítése korábban megvalósult itt, az útfelújítással együtt a telkek értéke is nőtt – fűzte hozzá. A Mátyás utca rendbetételére 20 millió forintot nyert belügyminisztériumi pályázaton Csepreg, az összeget további csaknem 15 millió forint saját forrással egészítették ki. Így az út alatt húzódó ivóvízhálózat rekonstrukcióját is elvégezték. 

Horváth Zoltán elmondta még, az elmúlt időszak beruházásainak köszönhetően a felsővárosi rész úthálózata majdnem teljes egészében megújult, de azon dolgozik, hogy a fejlesztések folytatódjanak. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: Csepreg közlekedésfejlesztését az elmúlt időszakban több kormányzati kezdeményezés – Magyar falu program, Belügyminisztérium pályázata, Vidékfejlesztési program, Zártkerti program – támogatta, így folyamatosan fejlődni tudott a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában