Korszerű műszerek

2022.06.07. 12:05

Közel 300 millió forintos fejlesztés a szombathelyi Markusovszky-oktatókórházban

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban 291,37 millió forint összegű pályázati támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történik meg, melynek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg ellátás színvonala.

vaol.hu

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház járóbeteg szakellátási területéhez tartozó lakosság,  továbbá kiemelten a vonzáskörzetbe tartozó, kevésbé fejlett régiók lakossága számára kíván magasabb szintű  járóbeteg ellátást biztosítani az orvostechnikai műszerezettség feltételeinek javítása által.  A műszerbeszerzéseknél kiemelt terület a digitalizált technika, ezzel is növelve a szolgáltatások  versenyképességét és hatékonyságát. A fejlesztés a Belgyógyászati, Szülészet-nőgyógyászati, Kardiológiai,  Radiológiai, Neurológiai, Szemészeti, Fül-orr-gégészeti, Fogászati, Traumatológiai és Urológiai  szakterületeket érinti. 

A projektben beszerzésre kerülő műszerek: 1 darab Mobil ultrahang készülék centrális szúráshoz, 1 darab  Magas tudásszintű kardiológiai ultrahang berendezés, 1 darab Neurológiai ultrahang, 1 darab Magas  tudásszintű urológiai ultrahang, 1 darab Szülészet-nőgyógyászati ultrahang, 2 darab Magas tudásszintű  radiológiai ultrahang, 1 darab Urodinámiás készülék, 1 darab Uroflowméter, 3 darab Passzív térdmozgató  készülék, 1 darab Fogászati kezelőegység, 1 darab Klinikai audiométer, 1 darab Angio OCT készülék, 1 darab  Cisztoszkóp. 

A fejlesztés eredményeként javul a fenti szakterületek műszerezettsége, az ellátások színvonala, és az  egészségügyi ellátásokhoz való egyenlő hozzáférés esélye. A járóbeteg ellátás magasabb szakmai  színvonala hozzájárul ahhoz is, hogy a betegek a számukra lelkileg és fizikailag kevésbé megterhelő  szakrendelőkben kapjanak végleges megoldást egészségügyi problémáikra, és ne kényszerüljenek  fekvőbeteg ellátást igénybe venni. A projekt megvalósulása által csökken a fekvőbeteg szakellátásba  továbbküldött betegek száma, ezáltal egy gazdaságosabb, pénzügyileg fenntarthatóbb üzemeltetési forma  alapja teremtődik meg.  

A projekt 2023. II. negyedévében fejeződik be - olvasható az intézmény lapunknak küldött közleményében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában