Első lett a pályázaton

2022.06.01. 13:00

Nemzetközi pályázaton ért el első helyezést a fiatal vasi természetfotós

Első helyezést ért el Merengés című képével Kártyás Gergő a Kék Bolygó Alapítvány által szervezett Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Diákfotó 2022 pályázatán. A 16 éves gimnazista munkáját a Gödöllői Királyi Kastélyban tartott díjátadón is méltatták.

Tóth Judit

Ez az első alkalom, hogy ő lett a legjobb

Forrás: VN/KBA

Kártyás Gergő a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója. A legtöbb természetfotóját döröskei házuk két-három kilométeres körzetében készíti. 

– 2016 óta fényképezek, mára a hobbim szenvedéllyé vált. A hét szinte minden napján túrázom vagy biciklizem, témákat keresve a közeli erdőkben és réteken. Ennek ellenére a legjobb képeim szinte mind a házunk előtt vagy a kertben készülnek – mondta Kártyás Gergő, aki fényképeinek készítési körülményeiről június 14-én 17 órától Kőszegen is mesél, a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban, az Év természetfotósa című kiállítás megnyitóján. 

Gergő számára ez az első eset – a korábbi más, akár nemzetközi sikerek után –, ahol sikerült a legelőkelőbb helyen végeznie. – Nagyon motiváló és megtisztelő a sok kiváló ifjú természetfotós között a legjobbnak lenni – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában