Jubileumi ünnepség

2022.07.03. 10:13

A német kultúrkincs átörökítését vállalták - Ötven éve alakult a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus - fotók

Ötven éve alakult a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus, azóta a német kultúrát, nyelvet, hagyományokat éltetik. Szombaton a kőszegfalvi kultúrotthonban tartották jubileumi ünnepségüket és koncertjüket.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

A német kultúrkincs átörökítésének szép feladatát vállalta fel a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus ötven éve, példát mutatva a fiatalabb generációnak. A német kultúrát, nyelvet, hagyományokat ápolják a közösségi élményeken túl. Büszkék a kapott elismerésekre, melyeket eddig kiérdemeltek, fogalmazta meg az ünnepségen Klobetzné Debrei Hajnalka kórusvezető, és bemutatta a jubileum alkalmából megjelent emlékkönyvet is. A kórus természetesen énekelt is, ezenkívül vidám jeleneteket, táncokat is tanultak az alkalomra. Vendégeik, a Pochánné Polesznyák Ágota vezette Alpensänger énekkar is műsort adott.

Köszöntőjében Básthy Béla polgármester úgy fogalmazott a kórusról: fél évszázada teljesíti a küldetést, megteremti a kapcsolatot a települést alapító ősök nyelvéhez és kultúrájához, tagjai a falu követeiként ki- és befelé is közvetítik annak identitását, létrehozzák az összetartozás generációkon átívelő élményét. Ágh Péter országgyűlési képviselő is kifejezte elismerését, és a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László üzenetét is vitte: elismerő oklevelet nyújtott át a kórusnak a német kultúra megőrzéséért, a település kulturális életének gazdagításáért. Friedl Tamás, a Vas Megyei Német Önkormányzat elnöke is gratulált, Velkyné Ball Andrea önkormányzati képviselő pedig köszöntőjének végén bejelentette: ő is szeretne kórustag lenni. Básthy Béla emléklapokat adott át, a nap zenés-táncos mulatsággal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában