Hétköznapi hősök

2022.07.22. 11:33

Heroikus életmentés zajlott a szigligeti strandon

70 év körüli férfi merült el a vízben, akinek azonnal két fiatal vízimentő sietett a segítségére.

vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán arról számoltak be, hogy szerdán heroikus életmentés zajlott a szigligeti strandon. 

- Evezés közben lett rosszul, majd merült el a vízben tegnap az a 70 év körüli férfi, akinek azonnal két fiatal vízimentő sietett a segítségére. A huszonévesek partra szállították az eszméletlen férfit, majd értesítették a mentésirányítást és megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. Azonnal megkezdték az újraélesztését, amihez egy félautomata defibrillátort is használtak. Tapasztalt mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, egy mentőtiszti kocsit és a mentőhelikoptert, miközben az Alfa mentőhajót is a partra vezényelte. Az egységek perceken belül helyszínre értek és sokáig közösen küzdöttek a beteg életéért. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és bajtársaink stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a férfit - írják a bejegyzésben. 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában