Körte, szilva, alma

2022.07.07. 11:00

Kavicsos út és őshonos gyümölcsfák: elkészült Kőszegszerdahelyen a zártkerti fejlesztés

Jó minőségű kavicsos burkolat került Kőszegszerdahelyen a Hegykaputól felfelé a pincék előtt vezető útra és 57 gyümölcsfát telepítettek önkormányzati területen. A felújításra a zártkerti pályázaton nyert összeg felhasználásával kerülhetett sor.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Takács Péter polgármester

Forrás: Ohr Tibor

Folytatódott tavaly a Zártkerti Program. A felhívásban települési önkormányzatok pályázhattak a zártkerti besorolású földrészletek fejlesztésére, ezen belül útfelújításra, víz- és villamosellátás fejlesztésére, vadkerítés telepítésére és gyümölcsös telepítésére. Ezen a pályázaton nyert a település 20,3 millió forintot: kavicsburkolatot kapott a szerdahelyi hegy lábánál lévő Hegykaputól felfelé a pincék előtt vezető, korábbi rossz állapotú, szűk, törmelékkel borított, gépjárművek számára nehezen járható út. Összesen 1364 négyzetméternyi út újult meg május elejére a fejlesztés során, tudtuk meg Takács Péter polgármestertől. Mint mondta, a pályázat másik részeként 57 újabb őshonos gyümölcsfát – körtét, szilvát, almát – ültettek önkormányzati területen, a Zsáper szőlőhegyen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában