Kijáró

2022.07.29. 10:56

Magyar alpolgármester Felsőpulyán

A helyi magyar közösség ismert tagját, az SPÖ-ben politizáló Dominkovits Miklóst választotta egyhangúlag a város első alpolgármesterévé Felsőpulya községtanácsa július 19-én

vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

A 61 áves politikus Középpulyán nevelkedett, nyomdász végzettségű Dominkovits Miklós korábban a Közép-burgenlandi Magyar Kultúregyesületben is vállalt tisztséget, 2012 óta pedig Felsőpulya (Oberpullendorf) egyik városi tanácsnokaként dolgozott. Fontos számára a helyi népcsoportok alakította sokszínűség megőrzése a városban, emellett szociális és egészségügy de a környezetvédelem és a gazdaságfejlesztés terén is alakítani szeretné a város jövőjét - írja a magyarok.orf.at.

Személyi változások a városházán a választások előtt

Dominkovits Miklós Elisabeth Trummert váltja Hannes Heisz első helyetteseként. Alpolgármesteri feladatai mellett a szociális és egészségügyi valamint a pénzügyi-gazdasági bizottság tagja is lesz. A középiskola felújításáért felelős építési bizottságban elnökhelyettesként foglal helyet, emellett Felsőpulya küldötteként hivatalos a Tourismusverband Mittelburgenland-Rosalia, a régiós szennyvíztársulás és az osztrák városok szövetsége üléseire is.

Mivel Elisabeth Trummer visszavonulásával községtanácsi képviselői helye is megüresedett, helyére az SPÖ Hofer Józsefet delegálja. A korábbi városi tanácsnok és a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület korábbi elnöke képviselőként a kulturális bizottságban is helyet foglal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában