Avató és átadás

2022.07.14. 16:05

Megújult utakon járhat a kistraktor Hegyhátsálon - A Magyar falu program támogatásával fejlődik a falu

Utat avattak és kommunális eszközöket adtak át csütörtökön Hegyhátsálon. Az útfelújítás és az eszközbeszerzés is a Magyar falu program támogatásából valósult meg, összesen mintegy 20 millió forint értékben.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A hegyhátsáli önkormányzat a Magyar falu program 2021-es pályázati támogatásából szerzett be kommunális eszközöket, 9, 7 millió forintért. A Magyar falu program idén kiírt pályázatán is nyert a település: útfelújításra 9,9 millió forintot fordíthattak. Ebből a pályázati forrásból a Temető utca és a Csarnok utca újult meg, így egy kivételével minden utcát helyreállítottak Hegyhátsálon, de ahogy Horváth Magdolna polgármester fogalmazott - arra is van beadott pályázata a falunak. 

Forrás: Szendi Péter

- Az útfelújításokra is büszkék vagyunk, de nagy szükség volt a kommunális eszközökre is, hiszen évek óta nincs közmunkás a településünkön, mindössze egy dolgozó látja el négy órában a kommunális feladatokat. Munkájában nagy segítségére lesznek az új eszközök, a kistraktor, a lombfúvó, a damilos kasza, az ágaprító és a hótolólap - mondta a hegyhátsáli polgármester.

 V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy nagyon nehéz a helyzet, de a kistelepülések fejlesztését nem szabad abbahagyni. A Magyar falu program átláthatóságával, gyorsaságával erre ad lehetőséget. Az új kommunális eszközöket és az utat Takács László plébános áldotta meg az ünnepség végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában