Megemlékezés

2022.07.08. 10:30

Motorosok főhajtása - Kovács László-emléktúrát szerveztek

Egykori motorostársukra, Kovács Lászlóra emlékeztek a kétkerekűek szerelmesei múlt szombaton a XX. Országos Veterán Motoros Találkozó Kovács László Emléktúrán. A motoros felvonulás Szelestéről indult, és az útjuk idén Répcelakon, Nicken, Rábapatyon és Ölbőn át vezetett.

Vas Népe

Répcelakon is végigvonultak

Forrás: Winkler Krisztina

Kovács László 2000-ben döntött úgy, hogy találkozót szervez motoros barátai számára családi háza udvarán. Az évről évre egyre nagyobb társaság kinőtte az udvart, így a helyi művelődési háznál folytatódtak a rendezvények egészen Laci bácsi 2013-as haláláig. A barátok azonban nem szerették volna feladni a hagyományt, úgy határoztak, hogy Laci bácsi emlékére minden évben megszervezik a mindig más útvonalon haladó túrát – idén huszadik alkalommal. A motorosok múlt pénteken délután érkeztek meg Szelestére, majd másnap reggel útnak indulva, rendőri és polgárőri kísérettel érkeztek meg a Répce Sportcsarnokhoz, ahol a Répcelakért Egyesület lelkes csapata szendviccsel, pogácsával és frissítővel várta őket. A motorosokat Szabó József polgármester is üdvözölte a városban. Ezt követően a helyieknek lehetőségük volt a csaknem kétszáz gyönyörű járgányt egészen közelről is szemügyre venni – vagy akár azokkal fotózkodni. A csapat a répcelaki pihenőt követően a Nicki műgát felé vette az irányt, majd Rábapaty és az ölbői horgásztó volt a következő állomás. Estefelé érkeztek vissza Szelestére, ahol vacsora és baráti beszélgetések várták őket-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában