Tűzeset

2022.07.25. 07:52

Nagy erőkkel, három megye tűzoltói oltják a lángokat Vas és Veszprém megye határán - Összehordott hulladék kapott lángra az éjjel

A tűzoltók öt vízsugárral oltják a lángokat.

katasztrofavedelem.hu

Forrás: veol.hu

14:06 - Megfékezték a tűz továbbterjedését

Megakadályozták a tűz továbbterjedését Kertán, a Táncsics Mihály utcánál, ahol összehordott hulladék gyulladt ki és ég nagy területen. A veszprémi, a pápai, az ajkai, a sárvári és a keszthelyi hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltják a lángokat. A Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a munkálatokat, amelyeket erőgépek is segítenek.

10:37 - Továbbra is tombol a tűz

A veol.hu megkeresésére Csondor Henrietta, a Veszprém megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a tűz egy műanyagfeldolgozó üzemben keletkezett vasárnap éjjel, nagyjából éjfél előtt fél órával. Az oltást jelenleg is hatalmas erővel végzik a veszprémi, a pápai, az ajkai, a sárvári és a keszthelyi hivatásos, valamint a kamondi önkéntes tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A lángokat hat oldalról próbálják vízsugárral megfékezni, a munkálatok során rakodógépeket is bevetettek, melyek segítségével az egységek próbálják szétteríteni a hulladékot az oltás megkönnyítése érdekében. A tűzben senki sem sérült meg, lakóházakat nem veszélyeztet. 

 

09.24 - Továbbra is nagy erőkkel küzdenek a lángok ellen

Erőgépek is segítik a tűz oltását Kertán. Nagy területen, átlagosan nyolc méter magas rakatban ég a szemét. A veszprémi, a pápai, az ajkai, a sárvári és a keszthelyi hivatásos, valamint a kamondi önkéntes tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez a helyszínen és a környékén. A füst miatt Kerta egyik utcájában arra kérik több mint tíz családi ház lakóit, hogy zárt ajtók és ablakok mögött maradjanak az otthonukban.

00:51 - Összehordott hulladék kapott lángra az éjjel Vas és Veszprém megye határán

Ötszáz négyzetméternyi területen, mintegy nyolc méter magasan ég az összehordott hulladék Kertán, a Táncsics utcánál. A tűz átterjedt a közeli bozótosra, valamint egy épületet és konténereket is veszélyeztet. Az ajkai, a pápai és a sárvári hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre indultak a veszprémi és a keszthelyi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor is - írta a Katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában