Baleset

2022.07.14. 11:17

Rendőri ellenőrzésnél álló autóba csapódott egy jármű Kőszeg közelében - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Csütörtök délelőtt a rendőrök közúti ellenőrzést tartottak Kőszeg közelében, az Abért-tónál, a 87-es főúton. Információink szerint egy Kőszeg felől érkező Lexust kisebb szabálysértés miatt állítottak félre egy olyan szakaszon, ami messziről - több száz méterről - jól belátható. A Lexus a padkán állt, amikor Kőszeg felől egy Honda személyautó érkezett, és a sofőr figyelmetlensége miatt nem vette észre az egyébként messziről is jól látható, az útpadkán álló Lexust és nekiütközött. Az ütközéstől a Lexus az árokba csapódott. A balesetben mindkét járműben egy-egy ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Forrás: Horváth Balázs

A baleset idején az érintett útszakasz mellett mindkét oldalon egy-egy rendőrautó állt, illetve láthatósági mellényben több rendőr is tartózkodott egy olyan útszakaszon, ahol 70km/h-s sebességkorlátozás van érvényben és messziről, legalább 300 méterről látható volt az útpadkán álló Lexus és a rendőrök is.

A mentés és a helyszínelés idején rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom, ezidő alatt több olyan autós is volt, aki az egyértelmű rendőri tiltás ellenére behajtott az érintett útszakaszra, miközben szemből érkezett a forgalom, a fél útpályát pedig a balesetben megsérült autóroncsok foglalták el.

Forrás: Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában