Megyénkbe látogattak

2022.08.05. 15:00

Barátok a határon túlról - A cáki búcsúban is jártak a Hargita megyei rendőrök

Három év után adódott lehetőség arra, hogy újra megyénkbe invitálja az IPA Hargita megyei szervezetének képviselőit a Nemzetközi Rendőrszövetség kőszegi szervezete.

vaol.hu

A kőszegi városházán Terplán Zoltán alpolgármester üdvözölte a Hargita megyei vendégeket

A nyolctagú küldöttség megismerkedhetett a környék látnivalóival és tovább ápolhatták a most már barátinak mondható kapcsolatokat a tagtársakkal – fogalmazott Horváth Ferenc,  a kőszegi szervezet elnöke. Egyebek között lehetőségük volt megtekinteni a kőszegi városházát és a felújított zsinagógát, jártak a cáki búcsúban, megtapasztalták a lukácsházi vendégszeretet és kipróbálták a büki gyógyvíz erejét. Természetesen nem maradhatott el a két társaság kispályás focimeccse sem, mely nagy hagyományokra tekint vissza. A 36 fokos kánikulát talán a vendégek bírták nehezebben, ezzel magyarázható a magabiztos hazai siker – mondta az elnök. 

Ha már fegyveres testület, természetesen nem maradhatott ki a programból a kőszegi rendőrkapitányságon tett látogatás, illetve a 14. Varga János lőverseny sem.

- Szeretnénk megköszönni a tagtársak és támogatóink aktív részvételét ebben a négy napban – ezt már Jónás Zsigmond, a megyei szervezet elnöke említette a jó hangulatú zárónapi vacsorán, külön kiemelve a Vas Megyei Önkormányzat és Mathényi László támogatását. Jere Ferenc, a hargitai társszervezet elnöke meghatódva és megköszönve a látogatásukra készült emléklapot, elmondta: fantasztikus élmény volt számukra ez a szeretet, mely látogatásukat kísérte és biztos benne, hogy mindannyiuk számára olyan emlék marad, melyről sokat mesélnek még odahaza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában